Foto: AU

QT-forlængende lægemidler er kun sjældent dødsårsagen i retsmedicinske obduktionssager Over tre år har Institut for Retsmedicin ved Aarhus Universitet haft over 1.000 afdøde til obduktion. Kun i syv tilfælde var der ingen anden forklaring på dødsfaldet end behandling med QT-forlængende lægemidler.

En lang række lægemidler kan forlænge tiden mellem, at hjertet trækker sig sammen og slapper af igen. Det er de såkaldte QT-forlængende lægemidler, som dækker over en bred vifte af lægemidler, blandt andet nogle former for antipsykotiske og antidepressive lægemidler, kvalmemidler, metadon, visse antibiotika og nogle typer af kemoterapi. Vores studie giver et indblik i, at selvom rigtig mange mennesker dør med QT-forlængende lægemidler i kroppen, er det kun meget sjældent, at der ikke er en anden dødsårsag Charlotte Uggerhøj...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.