»Problemet for mange kvinder med ADHD er, at de har brug for deres medicin til at få hverdagen til at hænge sammen,« siger seniorforsker ved Aarhus Universitet, Kathrine Bang Madsen.

ADHD-medicin under graviditeten skader ikke barnet Ny dansk forskning afviser, at det skader barnet, når mor tager ADHD-medicin under graviditeten. Det er vigtigt at få slået fast, i og med at flere og flere kvinder i den reproduktive alder benytter medicin til at kontrollere deres ADHD, siger forsker.

Kvinder med ADHD behøver ikke stoppe med at tage deres medicin, når de bliver gravide. Det er konklusionen i et dansk registerstudie, udgivet i Molecular Psychiatry, der har undersøgt effekten af mors ADHD-medicin under graviditeten på barnet i op til 17 år efter fødslen. I studiet har forskerne undersøgt, om det at tage ADHD-medicin under graviditeten øger barnets risiko for selv at udvikle ADHD, eller om mors forbrug af ADHD-medicin under graviditeten øger barnets risiko for udvikling af autisme, epilepsi,...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.