Bivirkninger hindrer hjertepatienter fra at nå behandlingsmål Statinbivirkninger er væsentligste årsag til, at hjertepatienter ikke når behandlingsmål for LDL-kolesterol, antyder norsk undersøgelse.

Når hjertepatienter ikke får deres LDL-kolesterol behandlet tilstrækkeligt langt ned, skal årsagen ofte findes i, at patienterne oplever bivirkninger ved behandling med statiner. Det konkluderer en forskergruppe fra Drammen Hospital i Norge, der netop har publiceret resultater fra det såkaldte NOR-COR projekt i tidsskriftet European Journal of Preventive Cardiology. Formålet med projektet er at undersøge, hvorfor patienter har problemer med at kontrollere risikofaktorer som lipider og blodtryk efter de har haft en alvorlig hjertekarhændelse. I den aktuelle analyseblev de undersøgt,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind