Danske Regioner fremkom i december 2019 med regionernes udspil til et såkaldt behandlingsråd. Behandlingsrådet skal, må man forstå, »målrette sundhedsvæsenets ressourcer til de teknologier og indsatser, der giver mest sundhed for pengene«. Der skal ikke herske tvivl om, at Behandlingsrådet, medlemmerne, sekretariatet og fagudvalgene vil skulle løse en vigtig samfundsopgave. Jeg har også respekt for de personer, der skal søge at løse de ofte meget komplicerede og dilemmafyldte opgaver, som venter på dem. Men vigtige opgaver kalder imidlertid på gennemtænkte...

Danmark skal ind i kampen om de amerikanske forskningstalenter Vores nabolande ruller den røde løber ud for at tiltrække forskningstalenter fra hele verden, og når flere og flere amerikanske forskere overvejer, om de skal flytte til enten EU eller Canada, er det vigtigt, at vi herhjemme kommer ind i kampen hurtigst muligt, skriver Martin Dræbye Gantzhorn.
Skriv en kommentar
Trump eller ej – gode investeringsår i sigte for life science!? Geopolitiske spændinger og stigninger i renteniveauet kan stadigvæk kaste skygger over den gode historie. Ikke desto mindre er der grunde til at være optimistisk for investeringsaktiviteten og innovationskraften i life science-branchen de kommende år, skriver Martin Dræbye Gantzhorn, partner i Gorrissen Federspiel.
Skriv en kommentar
Når du strammer garnet: Hvorfor kvæle europæisk innovation? Det er afgørende, at man fra politisk side som minimum opretholder og gerne styrker den europæiske lægemiddelindustris konkurrenceevne. Men på europæisk plan gør vi det akkurat modsatte, og regulerer frem for at investere. Imens Europas globale konkurrenter årligt øger deres forspring med syvmileskridt, har vi forfærdeligt travlt med at binde vores snørebånd sammen, skriver Martin Dræbye Gantzhorn, partner i Gorrissen Federspiel.
Skriv en kommentar
Frygt – og ikke muligheder – styrer Danmarks anvendelse af sundhedsdata Danmark bruger langt fra det potentiale, som årtiers sundhedsdata sætter os i stand til. Hvorfor hindrer vi relevant brug af sundhedsdata til videnskabelige formål, blot fordi initiativet tages af erhvervslivet, spørger advokat Martin Dræbye Gantzhorn.
Skriv en kommentar
Medicinrådet – en kolos på lerfødder På flere områder fungerer Medicinrådet ikke efter hensigten. Der mangler bl.a. mere transparens omkring afvigelser fra fagudvalgenes indstillinger og sikring af klageadgang til ansøgerne, skriver advokatpartner.
Skriv en kommentar
Ida Sofie Jensen: I krisetider er der også altid muligheder – dem skal vi gribe nu 1. juli overtager Danmark formandskabet for EU, og i Lægemiddelindustriforeningen har vi tre ønsker til emner, som den danske regering skal komme i mål med, skriver Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif.
Skriv en kommentar
Access og innovation er to sider af samme sag Det Europæiske Råds oplæg til forhandling af EU’s store lovgivningspakke om lægemidler kommer med håndfaste initiativer, der adresserer ulighed i adgang til medicin, samtidig med en lang række tiltag, der skal skabe bedre rammer for lægemiddel innovation i EU. De to ting går hånd i hånd, hvis der skal sikres fælles fodslag for de investeringer, der skal til for at gøre ‘EU stort (og sundt) igen’.
Skriv en kommentar
Lad os gå foran og udvikle noget til gavn for Europa Vi er ikke gode nok til at omsætte forskning i Europa, lyder det ofte. For der bliver ikke testet nok nye produkter, arbejdsgange eller organisationsformer, ligesom vi ikke bruger vores sundhedsdata- og viden konstruktivt til gavn for patienterne og folkesundheden. Opgaverne er mange, vi er langt fra i mål. Men nu har vi muligheden for at gøre noget nyt.
Skriv en kommentar
Debat: Europa kan vinde konkurrencen om fremtidens sundhedsinnovation med et styrket økosystem for life science Europas – og dermed Danmarks – konkurrenceevne er under pres. Også på lægemiddelområdet. Hvis vi vil sikre, at patienter fremover har adgang til innovative lægemidler, og at EU, med Danmark i front, fastholder styrken af lægemiddelindustrien, kræver det en samlet europæisk indsats. Netop nu har Danmark en enestående mulighed for at tage tøjlerne og sikre fremdriften af et mere konkurrencedygtigt Europa, skriver MSD Danmarks landechef Søren Granhøj Pedersen.
Skriv en kommentar
Ti år efter moderniseringen: Apotekerne har leveret varen og er klar til mere I april 2015 vedtog Folketinget en lov, der skulle sikre borgerne lettere adgang til medicin og samtidig sikre mere sundhed for pengene. Det er på alle måder lykkedes for apotekerne at indfri de politiske ambitioner, og vi er nu klar til at tage næste skridt for at aflaste det pressede sundhedsvæsen, skriver Jesper Gulev Larsen.
Skriv en kommentar
Kan vi vaccinere os mod kriser? Både i EU og Danmark er der fokus på styrket civilt beredskab og på at sikre, at samfundet kan klare en krise. Det forudsætter ikke bare et stærkt forsvar, men også en modstandsdygtig civilbefolkning og et velsmurt sundhedsvæsen, skriver Thomas Richter, chef for public affairs i Pfizer.
Skriv en kommentar