Hvis man vil spare penge på hjemkøb af ny dyr sygehusmedicin er det helt afgørende, at man har en erkendelse af at se bredere på det end blot at forholde sig indkøbsprisen af nye lægemidler. Beregningerne må også forholde sig til mulighed for at spare tid og personale. Det var et af hovedbudskaberne, som oplægsholderne i form af nogle af landets mest fremtrædende sundhedsøkonomer som Jes Søgaard, Kjeld Møller Pedersen, Jan Sørensen og Jakob Kjellberg kunne blive enige om på...
Jes Søgaard: Medicinrådet får brug for et arsenal af modeller En meget håndfast brug af én sundhedsøkonomiske model, som f.eks. NICEs udskældte QALY-model, kan føre til, at patienter bliver taget som gidsler, mener sundhedsøkonom Jes Søgaard. Han argumenterer for en mere pragmatisk tilgang.
Skriv en kommentar
Ida Sofie Jensen om ny prisaftale: »Den giver stabilitet og ro« Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, Ida Sofie Jensen, er særligt begejstret for indførelsen af en karensperiode i en ny prisaftale for sygehusmedicin. Det handler om ‘forhandlinger og positionering’, lyder det fra professor Jakob Kjellberg om aftalen.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom om Medicinrådet: »Det har bestemt været i stand til at gøre en forskel i forsøget på at lave priskonkurrence« Medicinrådets årsrapport viser, at rådet er lykkedes med at gøre en forskel på prissiden, lyder det fra sundhedsøkonom Trine Kjær. Den viser desuden, at godt halvdelen af sagerne bliver behandlet til tiden. Det glæder Lægemiddelindustriforeningen, som dog savner mere transparens i afslag.
Skriv en kommentar
Efter prisstigninger på hospitalsmedicin i 2020: Priser på lægemidler skal reguleres i EU Leif Vestergaard Pedersen, medlem af Etisk Råd og Medicinrådet, mener, at de stigende priser på sygehusmedicin kalder på en central prisregulering i europæisk regi. Karin Friis Bach (R), formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner, og Lif ser ingen problemer og kalder prisudvikling for naturlig.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonomer: Sådan får Medicinrådet styr på sagsbehandlingstiden To sundhedsøkonomer giver hvert deres bud på, hvordan Medicinrådet nedbringer sagsbehandlingstiden, der i 2020 i gennemsnit overskred grænsen med fem uger. Rådsformand mener ikke, at flere økonomiske midler nødvendigvis løser problemet.
Skriv en kommentarNy analyse: Banebrydende kræftmiddel alt for dyrt Amerikanske sundhedsøkonomer og kræftpatienter når i en fælles beregning frem til, at Novartis på sit CAR-T-produkt Kymriah opnår en profit på 65 pct. En tilsvarende høj pris kan skade det danske sundhedsvæsen, advarer klinisk kræftlæge.
Skriv en kommentarAmgros-undersøgelse afslører stigende introduktionspriser på nye kræftmidler Nye kræftmidler bliver dyrere og dyrere, viser den første danske undersøgelse af prissætningen, som sygehusenes indkøbscentral Amgros har foretaget. Lif er uenig i konklusionen.
Skriv en kommentar
Ny sundhedsøkonom i Medicinrådet: »Det er vigtigt, at jeg gør en forskel« Jan Sørensen, som er professor i sundhedsøkonomi, er det nyeste medlem af Medicinrådet. Han kommer med internationale erfaringer og metoder, som han ser frem til at bringe i spil.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
Skriv en kommentar
Ny økonomiaftale skal hjælpe med at styre medicinudgifter En ny økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner sikrer regionerne 2,1 mia. kroner mere til sundhed i 2025. Aftalen lægger også en ny opgave over til Medicinrådet og har fokus på redskaber til at styre medicinudgifter.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar