Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, eller sundhedsvæsnet, der får kendskab til behandlingerne, og hvordan man benytter dem i praksis. Økonomien har også rigtig godt af, at sundhedsvæsenet deltager i kliniske forsøg med lægemidler. Det kan spare de offentlige udgifter for millioner og atter millioner af kroner, og de penge kan komme både patienter og hospitaler til gavn, hvis man fordeler dem rigtigt. Vi bruger i runde tal 100...

Stor jubel blandt hæmatologer over Medicinrådets afgørelse: Endelig kan vi behandle CLL med andet end kemoimmunterapi Ledende overlæge og klinisk lektor Christian Bjørn Poulsen fra Hæmatologisk Afdeling ved Sjællands Universitetshospital, Roskilde, er henrykt over, at Medicinrådet endelig har besluttet sig for at give alle danske patienter med kronisk lymfatisk leukæmi mulighed for targeteret behandling.
Skriv en kommentar
Overlæge: Bispecifikke antistoffer var det mest interessante på EHA Overlæge Christian Bjørn Poulsen fortæller, at det mest interessante på årets kongres for European Hematology Association var nyhederne om de bispecifikke antistoffer. Det ser lovende ud, og disse behandlinger kommer forhåbentlig frem i første linje til patienter med hæmatologiske kræftformer, siger han.
Skriv en kommentar
Formand om stop af kliniske forsøg: »Patienterne vinder kun ved, at vi undersøger, hvilken medicin der er bedst at bruge« Det ærgrer Sanne Møller Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, at det ikke længere er muligt at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendt medicin. Hos Lægemiddelstyrelsen er de blevet kontaktet af frustrerede forskere, som har projekter, der er sat i stå.
Skriv en kommentar
Rapport finder store uligheder på kræftområdet i EU Der er store forskelle på, hvordan det går med forebyggelse og screening af kræft på tværs af EU, viser en ny rapport. I Danmark går det godt på begge områder, der er dog stadig plads til forbedring, lyder det fra Malene Støchkel Frank, overlæge og formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi.
Skriv en kommentar
Kasseret behandling mod delir øger overlevelsen blandt intensivpatienter Haloperidol har været på markedet som behandling til patienter med delir i flere årtier, men i de seneste år har mange intensivafdelinger erstattet lægemidlet med nyere anden generations antipsykotika. Nu viser ny dansk forskning, at Haloperidol bør beholde sin plads i behandlingen af delir på intensivafdelinger verden over, for lægemidlet er forbundet med øget overlevelse blandt patienter.
Skriv en kommentar
Udvalgsformand åben over for at sende flere medicinbesparelser tilbage til afdelingerne Det vil blive drøftet på politisk niveau, om sygehusafdelingerne i Region Sjælland skal have større andel i besparelser fra kliniske lægemiddelforsøg, siger Anne Møller Ronex (R), formand for sygehusudvalget i Region Sjælland.
Skriv en kommentar
Topforsker om paradoks: »Kliniske forsøg får ikke nok opmærksomhed« Op mod 20 procent af sundhedsvæsenets behandlinger kan være unødvendige, og selvom kliniske forsøg kan kaste lys over spild og overbehandling, bliver det ikke prioriteret tilstrækkeligt, mener Anders Perner, overlæge og næstformand i Lægevidenskabelige Selskaber (LVS). Med en ny pris vil LVS og otte andre organisationer hylde nogle af de mennesker, der beskæftiger sig med klinisk forskning og bidrager til bedre behandlinger.
Skriv en kommentar
LIF: Behov for justeringer i lovforslag om kliniske forsøg Til januar træder et nyt system til godkendelse af medicinske forsøg i kraft i EU. Inden da skal flere dele i det danske lovforslag på området justeres, mener Lægemiddelindustriforeningen.
Skriv en kommentarKombinationsbehandling med paracetamol og ibuprofen reducerer behovet for morfin Dansk studie dokumenter, at hofteopererede patienters behov for smertelindring med morfin er markant lavere, når de behandles med en kombination af paracetamol og ibuprofen.
Skriv en kommentar
Minister: Vi hæver gebyr for at imødekomme kritik fra Rigsrevisionen Sundhedsminister Ellen Trane Nørby hæver gebyret på industriens ansøgninger til Lægemiddelstyrelsens godkendelse af kliniske forsøg via den frivillige ordning VHP i et forsøg på at imødegå Rigsrevisionens kritik af den danske gebyrstruktur.
Skriv en kommentar