Danske Regioner fremkom i december 2019 med regionernes udspil til et såkaldt behandlingsråd. Behandlingsrådet skal, må man forstå, »målrette sundhedsvæsenets ressourcer til de teknologier og indsatser, der giver mest sundhed for pengene«. Der skal ikke herske tvivl om, at Behandlingsrådet, medlemmerne, sekretariatet og fagudvalgene vil skulle løse en vigtig samfundsopgave. Jeg har også respekt for de personer, der skal søge at løse de ofte meget komplicerede og dilemmafyldte opgaver, som venter på dem. Men vigtige opgaver kalder imidlertid på gennemtænkte...

Danmark skal ind i kampen om de amerikanske forskningstalenter Vores nabolande ruller den røde løber ud for at tiltrække forskningstalenter fra hele verden, og når flere og flere amerikanske forskere overvejer, om de skal flytte til enten EU eller Canada, er det vigtigt, at vi herhjemme kommer ind i kampen hurtigst muligt, skriver Martin Dræbye Gantzhorn.
Skriv en kommentar
Trump eller ej – gode investeringsår i sigte for life science!? Geopolitiske spændinger og stigninger i renteniveauet kan stadigvæk kaste skygger over den gode historie. Ikke desto mindre er der grunde til at være optimistisk for investeringsaktiviteten og innovationskraften i life science-branchen de kommende år, skriver Martin Dræbye Gantzhorn, partner i Gorrissen Federspiel.
Skriv en kommentar
Når du strammer garnet: Hvorfor kvæle europæisk innovation? Det er afgørende, at man fra politisk side som minimum opretholder og gerne styrker den europæiske lægemiddelindustris konkurrenceevne. Men på europæisk plan gør vi det akkurat modsatte, og regulerer frem for at investere. Imens Europas globale konkurrenter årligt øger deres forspring med syvmileskridt, har vi forfærdeligt travlt med at binde vores snørebånd sammen, skriver Martin Dræbye Gantzhorn, partner i Gorrissen Federspiel.
Skriv en kommentar
Frygt – og ikke muligheder – styrer Danmarks anvendelse af sundhedsdata Danmark bruger langt fra det potentiale, som årtiers sundhedsdata sætter os i stand til. Hvorfor hindrer vi relevant brug af sundhedsdata til videnskabelige formål, blot fordi initiativet tages af erhvervslivet, spørger advokat Martin Dræbye Gantzhorn.
Skriv en kommentar
Medicinrådet – en kolos på lerfødder På flere områder fungerer Medicinrådet ikke efter hensigten. Der mangler bl.a. mere transparens omkring afvigelser fra fagudvalgenes indstillinger og sikring af klageadgang til ansøgerne, skriver advokatpartner.
Skriv en kommentar
Kan vi vaccinere os mod kriser? Både i EU og Danmark er der fokus på styrket civilt beredskab og på at sikre, at samfundet kan klare en krise. Det forudsætter ikke bare et stærkt forsvar, men også en modstandsdygtig civilbefolkning og et velsmurt sundhedsvæsen, skriver Thomas Richter, chef for public affairs i Pfizer.
Skriv en kommentar
Innovation bør være en grundpille i sundhedsvæsenet Et kommende innovationsindeks har potentiale til at være en grundpille, der kan guide og måle fremskridt i udviklingen af det danske sundhedsvæsen. Det potentiale skal udnyttes, skriver landechef Julie Brooker, J&J, og Ida Sofie Jensen, koncernchef, Lif, i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar
Debat: Hvorfor er vi så dårlige til at behandle kroniske sygdomme? De ‘kedelige’ kroniske sygdomme, som psoriasis, migræne og kronisk smerte rammer millioner af danskere og belaster både patienter og det brede sundhedsvæsenet. Alligevel fylder det meget lidt i den politiske debat, i medicinsk forskning og i sundhedsøkonomiske modeller. Det er på tide, at vi ser kronisk sygdom som en folkesundhedskrise i slow motion og handler derefter, skriver sundhedsøkonom Tove Holm-Larsen.
Skriv en kommentar
Ida Sofie Jensen: Gamle kønsroller og fordomme præger os stadig Debatten om kvinders sundhed er oppe i tiden, og der er meget at tale om – men det gælder faktisk begge køns sundhed. For har vi i virkeligheden et sundhedssystem, der er indrettet til at klare kønsforskelle?, skriver Ida Sofie Jensen, direktør for Lif.
Skriv en kommentar
Er vi (ideologisk) klar til European Health Data Space? Måske er den største udfordring med EHDS ikke først og fremmest teknisk eller juridisk, men ideologisk. Data er en relativt ny størrelse i reguleringsmæssig sammenhæng, og samtidig har den geopolitiske situation med al ønskelig tydelighed vist os, at det ikke kun har økonomisk betydning, hvordan ejerskab og kontrol er organiseret i et samfund, skriver Jakob Wested, lektor i lægemiddellovgivning.
Skriv en kommentar
Prodekan for innovation: Hvad vi taler om, når vi taler om translation DEBAT: Translation eller translationel forskning. Et nøglebegreb i life science-innovation, som ikke nødvendigvis bliver forstået ens på tværs af universiteter, sundhedsvæsen og industrien. Det kan potentielt få værdifulde løsninger til at gå tabt undervejs. Vi har brug for at have en fælles ramme, jo mere vi skal tale om innovation, skriver Trine Winterø, prodekan på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar