Et mangeårigt samarbejde med kinesiske forskere og verdens største genforskningsvirksomhed Beijing Genomics Institute (BGI) har nu ledt til, at professor Lars Bolund fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet har fået sit eget institut i Kina ‘The Lars Bolund Institute of Regenerative Medicine’. Det skriver Aarhus Universitet på sin hjemmeside. Egentlig var Lars Boland efter 41 år som professor på vej på pension, men nu skal han stå i spidsen for det nye kinesiske institut. Samarbejdet mellem Aarhus Universitet og...
Universitet vil skabe flere spinouts
Skriv en kommentarDanske forskere samarbejder israelsk biotekfirma om at udvikle kræftmedicin
Skriv en kommentar
Danske fonde har investeret 1.465 gange så mange kroner i diabetes som i endometriose Op imod hver tiende kvinde i den fødedygtige alder lider af den invaliderende sygdom endometriose, men alligevel har forskere ekstremt svært ved at skaffe fondsmidler til at forske i sygdommen. Nyt studie sammenligner fundingen af endometriose med diabetes og inflammatorisk tarmsygdom og viser, hvor grelt det står til.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Kombinationsbehandling til gravide kvinder med epilepsi mindsker risiko for misdannelser hos barnet Gravide kvinder med epilepsi, der tager valproat i første trimester, risikerer, at deres endnu ufødte barn bliver født med misdannelser. Nyt stort studie viser, at en kombinationsbehandling med nyere lægemidler reducerer risikoen med 60 pct.
Skriv en kommentar
Protonpumpehæmmere associeret med forhøjet risiko for demens Stort dansk studie viser en signifikant øget risiko for udvikling af demens blandt personer, som har taget protonpumpehæmmere bl.a. på grund af mavesår eller reflukssygdom. Der er behov for mere forskning for at forstå, om der er en årsagssammenhæng, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny analyse: Life science-industrien brager frem, men halter bagud på startups Det går godt for life science-industrien i Danmark, viser en ny analyse. Dog er Danmark bagud, når det kommer til overgangen mellem forskning og kommercialisering. Forskning og erhvervsliv skal forbindes bedre, lyder det fra forsknings- og uddannelsesminister Christina Egelund (M).
Skriv en kommentar
Danske forskere laver antistoffer ud af RNA De danskudviklede antistoffer kan bekæmpe virussygdomme som influenza og COVID-19 og er samtidig meget mere stabile og lettere at producere end traditionelle antistoffer.
Skriv en kommentar
Industriens bud: Sådan skal 210 mio. til life science-strategi bruges Lægemiddelindustriforeningen, Medicoindustrien og Dansk Erhverv kommer med deres forslag til, hvad regeringens bebudede 210 millioner kroner skal gå til.
Skriv en kommentarPopulær håndkøbsmedicin forværrer ikke COVID-19
Skriv en kommentarFDA godkender ny behandling til multiple sklerose
Skriv en kommentar