Skader, som skyldes lægemidler, fylder meget lidt blandt de sager, Patienterstatningen behandler hvert år. Det viser Patienterstatningens årsrapport for 2017, som netop er udsendt. I 2017 modtog Patientforsikringen 909 anmeldelser af lægemiddelskader. Heraf drejede halvdelen af anmeldelserne sig om skader i forbindelse med børnevaccinationen, De-Te-Ki-Pol-Hib-vaccinen. Anmeldelser af mulige skader efter HPV-vaccination er derimod faldet de senere år: Fra 98 anmeldelser i 2015 til otte i 2017. Antallet af anmeldte lægemiddelskader er meget lavt set i lyset af, at danskernes medicinforbrug...

Patienterstatningen om alarmerende få sager: Læger skal være mere opmærksomme Direktør i Patienterstatningen, Karen-Inger Bast, mener, at det autoriserede sundhedspersonale, herunder de praktiserende læger, skal være bedre til at oplyse patienterne om deres rettigheder ved lægemiddelskader.
Skriv en kommentar
Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Apotekerforeningen: Indførelse af generisk ordination vil gavne patienter, læger og apoteker På baggrund af en nyere analyse vil Lægemiddelstyrelsen ikke entydigt anbefale eller fraråde indførsel af generisk ordination i Danmark. Apotekerforeningen er mere positiv, og ser flere fordele end ulemper. Samtidig opfordrer foreningen til at stole på apotekernes faglighed.
Skriv en kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
I almen praksis er behandlingen af kronisk nyresygdom god, men der er rum til forbedringer En stor gennemgang af behandlingen af kronisk nyresygdom i almen praksis peger på, hvor tingene går efter bogen, og hvor der er plads til forbedringer. Vi skal være bedre til at identificere den gruppe patienter, som kan have gavn af behandling med nogle af de nye lægemidler, siger professor og overlæge Henrik Birn.
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Nyt medlem af Medicinrådet: Dyr sygehusmedicin vil fylde mere i almen praksis I fremtiden vil mere af den dyre sygehusmedicin blive udskrevet i almen praksis. Derfor giver det god mening, at almen praksis nu har fået en plads ved bordet i Medicinrådet. Det mener 48-årige Maria Krüger, praktiserende læge og nyt medlem af Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar
Læger undrer sig: Nyt kolesterolsænkende lægemiddel bruges næsten ikke i Skandinavien Lægemidlet bempedoinsyre kan være en behandlingsmulighed til patienter med højt kolesterol, der ikke kan tåle behandling med statiner, mener hjertelæger fra Aabenraa Sygehus. De undrer sig over, at lægemidlet næsten ikke bruges i Danmark eller i de øvrige skandinaviske lande.
Skriv en kommentar
Snart kan apotekerne substituere medicin med ny forsøgsordning En ny ordning, som skal løbe i et år, vil give apotekerne mulighed for at substituere medicin, hvis der er forsyningssvigt. Jesper Gulev Larsen, formand for Danmarks Apotekerforening, håber, at ordningen bliver gjort permanent. Professor Anton Pottegård kalder den for ‘meget nødvendig’.
Skriv en kommentar
Medicinalvirksomheder er frustrerede over ny lov: Det koster tid og penge Nogle medicinalvirksomheder overvejer at trække sig fra det danske marked i kølvandet på en ny lov med krav om lagerpligt, lyder det fra Anders Hoff, politisk chef i Lægemiddelindustriforeningen. 34 virksomheder har indtil videre søgt om dispensation for hele eller dele af den nye lov, viser tal fra Lægemiddelstyrelsen.
Skriv en kommentar