Ny forskning baner vejen for lægemidler, der kan genoprette følsomheden over for antibiotika i multiresistente superbakterier. Forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og Ross University School of Veterinary Medicine (Ross) har udviklet en ny metode til at genskabe følsomheden over for antibiotika hos de multiresistente bakteriestammer Klebsiella pneumoniae og Escherichia coli. Det skriver universitetet på sin hjemmeside. Opdagelsen kan få stor betydning for bekæmpelsen af ESBL-bakterien Klebsiella pneumoniae, der på verdensplan er den vigtigste årsag til dødelige lungeinfektioner...

Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
SSI-forsker: Miljøet skal i højere grad tænkes ind i kampen mod antibiotikaresistens Et nyt globalt studie viser sammenhæng mellem luftforurening og antibiotikaresistens. Det understreger behovet for at tænke miljøet mere ind i, hvordan vi bekæmper resistente bakterier, lyder det fra SSI-forsker Anders Rhod Larsen.
Skriv en kommentar
Biofilm gemmer på antibiotikaresistens i lang tid Biofilm i vandløb, i jorden og i vandrensningsanlæg er et reservoir for gener for antibiotikaresistens, viser ny dansk forskning. Det betyder, at resistens er meget sværere at komme af med, end forskere hidtil har troet.
Skriv en kommentar
Lif advarer: Markedsfejl kan koste millioner af mennesker livet Antibiotikaresistens bliver en global sundhedskrise. Derfor skal vi bruge mindre antibiotika og få større fokus på udvikling af nye lægemidler, mener Henrik Vestergaard, viceadministerende direktør i Lif.
Skriv en kommentar
Danmark bliver centrum for internationalt forskningscenter om antibiotikaresistens Et nyt, stort internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens skal placeres i Danmark. Centeret skal have mellem 400-500 ansatte.
Skriv en kommentarNovo-fond giver 300 mio. kr. til lægemiddel-forskning Fem forskningsprojekter inden for antibiotikaresistens og udvikling af bedre lægemidler får støtte fra Novo Nordisk Fonden.
Skriv en kommentar
Forskergruppe vinder sag mod patentbureau
Skriv en kommentarLægemidlet colistin kan øge resistens over for antibiotika
Skriv en kommentar
Topnyhed fra nyrekongres: Kombinationsbehandling med SGLT2-hæmmer og finerenon er bedre, end når de gives hver for sig I det første randomiserede forsøg af sin slags kan forskere i NEJM-studie vise, at kombinationen af behandling af patienter med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom med en SGLT2-hæmmer og finerenon er bedre end de to behandlinger hver for sig. Det er vigtigt, at patienterne får den ekstra effekt, siger en af forskerne bag studiet, overlæge og professor Peter Rossing.
Skriv en kommentar
Mange store højdepunkter på ASCO 2025 ASCOs årlige kongres bød på resultater fra flere store kliniske fase 3-studier. Særligt interessante var resultaterne fra store kliniske studier med behandlinger til patienter med brystkræft, lungekræft og kræft i mavesækken.
Skriv en kommentar
Danske forskere udvikler plastre til behandling af psoriasis: Interessen er meget stor Forskere fra Københavns Universitet arbejder på at udvikle plastre til behandling af plaque-psoriasis. Nu vil de have industrien med på vognen, så plastrene kan komme ud til patienterne. Vi kan mærke, at interessen fra patienternes side er meget stor, siger lektor Andrea Heinz.
Skriv en kommentar