Sundhedsstyrelsen har sendt nye anbefalinger for valg af lægemidler til behandling af børnesår og hudlidelsen aktinisk keratose i høring. Anbefalingerne skal støtte læger i almen praksis i valget af lægemidler til behandling af de to sygdomme. Anbefalingerne er udarbejdet af Institut for Rationel Farmakoterapi i samarbejde med en række specialister i hudsygdomme. De beskriver behandling for børnesår (impetigo) og såkaldt aktinisk keratose, som skyldes, at man er udsat for sollys på hårbunden og andre udsatte områder på kroppen. I baggrundsnotatet vedrører topikal behandling...

Lægemiddelstyrelsen vil styrke lægers indberetning af bivirkninger En ny kampagne fra Lægemiddelstyrelsen skal styrke kvaliteten af danske lægers indberetninger. En indberetning fra en dansk læge i marts fik afgørende betydning for Sundhedsstyrelsens pausering af AstraZeneca-vaccine.
Skriv en kommentar
IRF til industrien: Afprøv nye lægemidler på ældre, multisyge patienter Nye lægemidler skal i højere grad afprøves på de ældre og multisyge patienter, der i stigende grad fylder almen praksis, mener IRF. Vi gør det allerede, siger industrien.
Skriv en kommentar
Medicinrådet anbefaler forebyggende RSV-behandling til spædbørn i risiko Medicinrådet er på sit januarmøde kommet frem til otte nye anbefalinger og anbefaler blandt andet en forebyggende RSV-behandling til en bestemt gruppe spædbørn. Det er dog usikkert, om behandlingen kommer på det danske marked, oplyser rådet.
Skriv en kommentar
Medicinrådet skal nu vejlede praktiserende læger om tilskudsmedicin: Viden skal være let tilgængelig Rådgivning af alment praktiserende læger er fra årsskiftet overgået fra Sundhedsstyrelsen til Medicinrådet. Det skal sikre ensartet brug af medicin på tværs af landet og samtidig skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorerne.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar
Nej, nej, nej, ja og en behandlingsvejledning fra Medicinrådet På Medicinrådets seneste rådsmøde blev det til tre gange nej, ét ja og en ny behandlingsvejledning vedrørende psoriasisgigt.
Skriv en kommentar
Medicinrådet opfordrer til lavere pris på dværgvækstmedicin og kommer med nye anbefalinger Medicinrådet kommer med fem nye anbefalinger og to behandlingsvejledninger. Rådet opfordrer samtidig til, at prisen på et lægemiddel til at behandle dværgvækst bliver sat ned.
Skriv en kommentar
Lægemiddel til rygestop kan redde liv, men der er behov for mere tilskud Sundhedsstyrelsen anbefaler brugen af Decigatan til at hjælpe med at komme i mål med rygestop, og det glæder overlæge Anders Løkke fra Lungemedicin ved Vejle Sygehus. Han vil selv anbefale sine patienter at komme i behandling med lægemidlet, da det kan redde liv. Dog ærgrer han sig over, at der ikke er tilskud til behandlingen, eller at den endda gøres gratis.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen vil have forbruget af GLP-1-receptoragonister ned – overlæge er uenig, og Diabetesforeningen ønsker bedre analyse Alt for mange danskere med type 2-diabetes kommer for hurtigt i behandling med GLP-1-receptoragonister, der er dyrere end andre lægemidler til behandling af diabetes, advarer Sundhedsstyrelsen. Vi behandler, som vi skal behandle, siger professor og overlæge Filip Krag Knop.
Skriv en kommentar
Uenighed i ledergruppen, for få sundhedsøkonomer og en tillidskløft Dagens Pharma har nærlæst Implements analyse af Medicinrådet. Analysen peger på flere interne problemer knyttet til ledelse og fastholdelse, som har medvirket til lange sagsbehandlingstider. Torben Klein, sekretariatets direktør, ser selv et behov for at styrke samarbejdet i ledelsesgruppen.
Skriv en kommentar