I økonomiaftalen for 2016 har regeringen og Danske Regioner ambitioner om at bremse de stigende udgifter til sygehusmedicin, og parterne er blevet enige om, at der skal sættes en grundig ekstern analyse af medicinområdet i værk. Men såvel professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet, Kjeld Møller Pedersen som professor hos Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA), Jakob Kjellberg tvivler på, at analysen vil bidrage konstruktivt til at løse problemet med de stigende udgifter til dyr...

Ellen Trane ønsker internationalt samarbejde for at sikre lavere medicinudgifter Samarbejde i Norden og på tværs af Europa skal hjælpe med at holde de stigende medicinudgifter nede, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).
Skriv en kommentarFagforeninger: Udgifter til medicin skal fjernes fra regioners budgetter
Skriv en kommentarRegioner opgiver krav om prioritering af dyr medicin
Skriv en kommentarRegion Sjælland skal bruge ekstra 335 mio. kr. til medicin i 2016
Skriv en kommentarPatienter: Sådan får vi styr på medicinudgifterne
Skriv en kommentarAnalyse: Ny medicin kommer hurtigt til Danmark

Trump-administrationen skaber usikkerhed om dansk medico-eksport til USA Opsigelser og restriktioner på FDA-medarbejderes arbejde kan gøre det sværere at få den danske medicoindustris produkter ud på det amerikanske marked, mener brancheforeningen Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
Skriv en kommentar
Ny økonomiaftale skal hjælpe med at styre medicinudgifter En ny økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner sikrer regionerne 2,1 mia. kroner mere til sundhed i 2025. Aftalen lægger også en ny opgave over til Medicinrådet og har fokus på redskaber til at styre medicinudgifter.
Skriv en kommentar
Anton Pottegård: »Det tryller ikke på magisk vis flere lægemidler frem at kræve otte ugers lager« Det er en helt forkert måde at tilgå problemer med forsyning af medicin, lyder det fra Anton Pottegård, klinisk farmaceut og professor ved SDU, om et nyt lovforslag, som vil indføre krav om medicinlagre på otte ugers forbrug. Han peger på, at der er risiko for højere priser og mere medicinspild.
Skriv en kommentar
Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Skriv en kommentar