Mange børn får netop nu tildelt erstatninger for bivirkninger i forbindelse med Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccinationer. Bivirkningerne er dog ikke overraskende lyder det fra Statens Serum Institut, der står bag vaccinen. Det skriver BT.Bivirkningerne opstår som kontaktallergi og kløende knudedannelser i huden. »Jeg skal understrege, at den her bivirkning er velkendt og ses med alle vacciner, der indeholder aluminium som vaccineforstærker. Det vil i praksis være anvendt i alle børnevacciner i hele verden,« siger direktør i Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen til dagbladet. Reaktionen...
Ny grundvaccine i børnevaccinationsprogrammet
Skriv en kommentarMidlertidig ændring af børnevaccinationsprogrammet træder i kraft
Skriv en kommentar
Seruminstituttets vaccineproduktion ramt af nye problemer
Skriv en kommentar
Tyra Grove Krause om mpox: Ukendte smittemønstre udfordrer Udfasning af koppevaccinen og ukendte smitteveje spiller en rolle i udbruddet af mpox i flere afrikanske lande, lyder det fra faglig direktør Tyra Grove Krause fra SSI. Hun peger på, at der mangler viden om den nye variant af mpox, som blev opdaget første gang i Danmark.
Skriv en kommentar
Særlige resistente bakterier kræver ekstra indsats på danske hospitaler Et stigende antal patienter på de danske hospitaler bliver smittet med multiresistente bakterier, viser den årlige Danmap-rapport. Det er bekymrende, og der er brug for at styrke infektionsarbejdet, lyder det fra overlæge bag rapporten.
Skriv en kommentar
Vaccine-eksperter står bag ny bog: »Vacciner er noget af det mest banebrydende, som er opnået i medicinens historie« En ny bog om vacciner, som de to læger Anders Fomsgaard og Lars Peter Nielsen står bag, kommer omkring alt fra tuberkulose til mRNA. Forfatterne vil oplyse om de vacciner, der bliver givet igennem livet, og håber, at bogen kan sætte en streg under, at ‘vacciner er en god ting’.
Skriv en kommentar
SSI-forsker om antibiotika-rapport: »Forbruget af kombinationspenicillinerne er steget drastisk« Hospitalerne bruger mere og mere antibiotika, mens forbruget er dalende i almen praksis. Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstitut. Den viser, at der er behov for at begrænse forbruget af kombinationspenicillin, lyder det fra en af forskerne bag.
Skriv en kommentar