En EU-bevilling på 100 mio. kr. skal sikre, at patienter med kroniske inflammatoriske sygdomme (CID) i fremtiden får bedre medicinske behandlingsmuligheder. Det er bl.a. en gruppe forskere ved Institut for Molekylær Medicin på SDU, der skal bidrage til udviklingen af de nye behandlinger, fremgår det af en artikel på SDU’s hjemmeside. Projektet, der har fået titlen SYSCID, har til formål at udvikle kurative, individualiserede, medicinske behandlinger til patienter med CID i modsætning til i dag, hvor behandlingerne hovedsageligt lindrer patienternes symptomer....

Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Dommerpanelet til Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er nu klar Kåringen af Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er et samarbejde bestående af flere organisationer, som alle er repræsenteret i dommerpanelet, der nu er på plads. Prisuddelingen hylder bidragene til klinisk forskning i Danmark.
Skriv en kommentar
Professor i klinisk farmakologi runder skarpt hjørne Kim Brøsen har siden 1985 været ansat på Syddansk Universitet, hvor han har sat et aftryk, kun de færreste kunne drømme om.
Skriv en kommentar
Mennesker med ADHD dør tidligere: Eksperter efterlyser bedre behandling Der er flere års forskel på, hvor lang tid kvinder og mænd i snit lever, alt efter om de har ADHD eller ej, viser et britisk studie. Det er ikke overraskende, lyder det fra to psykiatere, der peger på, at der er brug for bedre opsporing, diagnosticering og medicinsk behandling.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Forskere finder sammenhæng mellem internetsøgninger og recepter på ADHD Et hold af forskere fra USA har brugt data fra Google Trend til at undersøge søgninger på ADHD-medicin og fundet en sammenhæng med udskrevne recepter. Det kan være et brugbart værktøj til at sikkerhedsovervåge, lyder det fra professor Anton Pottegård.
Skriv en kommentar
Nu skal farmaceuter uddannes i data science To universiteter er gået sammen om at åbne et nyt center, der skal uddanne farmaceuter i data science og nye teknologier som kunstig intelligens og big data. Det vækker glæde hos Stine Hasling Mogensen, formand for Pharmadanmark.
Skriv en kommentar
Vaccine-eksperter står bag ny bog: »Vacciner er noget af det mest banebrydende, som er opnået i medicinens historie« En ny bog om vacciner, som de to læger Anders Fomsgaard og Lars Peter Nielsen står bag, kommer omkring alt fra tuberkulose til mRNA. Forfatterne vil oplyse om de vacciner, der bliver givet igennem livet, og håber, at bogen kan sætte en streg under, at ‘vacciner er en god ting’.
Skriv en kommentar
Startup vil bygge bro mellem patienter og medicinalselskaber Der skal være mere fokus på deltagernes perspektiv i kliniske forsøg, mener Sofie Gro Søndergaard og Louisa Channouf Jacobsen. De har stiftet virksomheden Quotes Health, hvor de blandt andet vil hjælpe medicinalselskaber med at fastholde og forbedre forhold for forsøgsdeltagere.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentar