Rigshospitalet har landets næstbedste image blandt sundhedspersonale på trods af sager med hjertelæger og deres misbrug af forskningsmidler. Det viser Dagens Medicins store imageundersøgelse, hvor 2.200 sundhedsprofessionelle, hvoraf 64 pct. er læger, har vurderet og bedømt landets 41 somatiske hospitaler på otte forskellige parametre som f.eks. troværdighed, forskning og samarbejde med andre instanser i sundhedsvæsenet. Mediestormen omkring nogle lægers misbrug af forskningsmidler har ikke ændret ved Rigshospitalets samlede placering på omdømme-barometeret, hvor det bevarer samme plads som sidste år. Aarhus har...

Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Overlæge efter kovending fra EMA-komité: »Det er en milepæl« EMA-komité anbefaler nu en ny behandling til Alzheimers efter først at have afvist at give grønt lys til lægemidlet. Det er et gigantisk skridt fremad, lyder det fra Kristian Steen Frederiksen, overlæge på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi har behov for et nationalt center for avancerede terapier Fremtidens behandlinger bliver mere individualiserede og mere komplicerede. Det kan lede til tab af ressourcer og spild af tid, hvis vi ikke samler viden om klinisk forskning i avancerede terapier og behandling med avancerede terapier i et nationalt center, så vi kan indsamle information og videndele både nationalt og internationalt, siger overlæge Peter Born.
Skriv en kommentar
Overlæge: Glofitamab bør godkendes til denne gruppe lymfekræftpatienter Stort studie med også danske patienter med refraktær eller relaps diffust storcellet B-celle lymfom viser, at behandling med glofitamab giver en overlevelse, som ikke før er set ved nogen anden behandling. Det bør blive den nye standard til denne patientgruppe, siger overlæge Peter de Nully Brown.
Skriv en kommentar
Overlæge overrasket over afvisning fra CHMP: »Jeg håber, at de ombestemmer sig« Det ærgrer Kristian Steen Frederiksen, overlæge hos Rigshospitalet, at et nyt lægemiddel til at behandle Alzheimers ikke har fået en anbefaling fra komitéen CHMP, der hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur.
Skriv en kommentar
Dagen før skæbnesvanger beslutning: Medicinrådet skal ikke være for restriktivt, mener Sophie Løhde Sundhedsministeren er ‘meget opmærksom på’, at Medicinrådet møder kritik for at give afslag på kræftmedicin, oplyser hun til Dagens Pharma. Sophie Løhdes melding kommer i kølvandet på en ny kortlægning, der viser, at Danmark er mere restriktivt end andre lande, når det gælder anbefaling af nye kræftlægemidler.
Skriv en kommentar
For første gang er forekomsten af ekstremt sjælden vaskulit-sygdom blevet kortlagt i et helt land Forskere har kortlagt, hvordan forekomsten af anti-glomerulær basalmembran sygdom har udviklet sig i Danmark over tid, og hvordan det går patienterne. Det er helt essentielt, at vi identificerer disse patienter tidligt, idet vinduet for behandling er meget kort, siger forsker.
Skriv en kommentar
Centerdirektør: Innovation bliver Rigshospitalets fjerde kerneopgave Rigshospitalets Innovationscenter er nedlagt, og fremover bliver innovation Rigshospitalets fjerde kerneopgave ved siden af forskning, uddannelse og behandling. Det betyder, at innovation på Rigshospitalet ikke længere skal være noget en enkelt afdeling har ansvaret for, men noget hele hospitalet beskæftiger sig med, lyder det fra centerdirektør Martin Magelund.
Skriv en kommentar
Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.
Skriv en kommentar
ATMP i fokus på konference: »Vi skal have risikoen fordelt« Der er brug for alternative betalingsmodeller, mere samarbejde og politisk bevågenhed, når det kommer til avancerede medicinske terapier. Sådan lød nogle af budskaberne fra Medicinrådet, Kræftens Bekæmpelse og Lægemiddelindustriforeningen til ATMP-konference.
Skriv en kommentar
Efter et år er samarbejdet mellem Riget og medicinalgigant ved at finde sin form: »Vores partnerskab skal gerne være med til at løfte de store udfordringer« Det har taget tid at finde en fælles forståelse i samarbejdet mellem Rigshospitalet og Johnson & Johnson og Janssen. Men nu er formen ved at være på plads, og de første forskningsresultater fra konstellationen er snart på vej.
Skriv en kommentar