Patienterne bliver bedre til at anvende deres medicin korrekt. Patienternes sundhedsrelaterede livskvalitet forbedres. Og offentlige pengekasser får en økonomisk gevinst. Det viser en uvildig evaluering af et statsfinansieret britisk rådgivningsforløb kaldet ‘New Medicine Service’, som University of Nottingham har udført på vegne af de britiske sundhedsmyndigheder. Det skriver Apotekerforeningen i en ny analyse baseret på evalueringen et britisk projekt. Ifølge de britiske forskere anvendes ca. 25 pct. af al udskrevet receptmedicin til behandling af langvarig sygdom ikke korrekt. Det er...
Syn for sagen forbedrer hjertepatienter livsstil
Skriv en kommentarHver tiende undlader at indløse recept
Skriv en kommentarPillens udseende får patienter til at droppe medicin
Skriv en kommentarApotekere retter i en halv million recepter hvert år
Skriv en kommentarPsykologisk indsigt skal forbedre medicinering
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Jakob Kjellberg om flytning af sundhedsopgaver: »Det handler om tradition og faggrænser« Et nyt lovforslag vil lægge flere lægeopgaver over til apotekerne. Og vi bliver nødt til at flytte opgaver rundt til andre faggrupper for at aflaste sundhedsvæsenet, lyder det fra professor Jakob Kjellberg om forslaget. Det sker ikke kun i Danmark, men flere steder rundt omkring i verden.
Skriv en kommentar
Ny analyse: Life science-industrien brager frem, men halter bagud på startups Det går godt for life science-industrien i Danmark, viser en ny analyse. Dog er Danmark bagud, når det kommer til overgangen mellem forskning og kommercialisering. Forskning og erhvervsliv skal forbindes bedre, lyder det fra forsknings- og uddannelsesminister Christina Egelund (M).
Skriv en kommentar
SSI-forsker: Miljøet skal i højere grad tænkes ind i kampen mod antibiotikaresistens Et nyt globalt studie viser sammenhæng mellem luftforurening og antibiotikaresistens. Det understreger behovet for at tænke miljøet mere ind i, hvordan vi bekæmper resistente bakterier, lyder det fra SSI-forsker Anders Rhod Larsen.
Skriv en kommentar
Alt for få danskere med åreforkalkningssygdom kommer i kolesterolsænkende behandling En stor dansk opgørelse viser, at for få patienter indlagt med åreforkalkningssygdom får undersøgt niveauet af LDL-kolesterol i blodet. Alt for få kommer i relevant behandling, og alt for få opnår at få sænket niveauet af LDL til under de anbefalede grænseværdier. Det er bekymrende tal, siger forsker.
Skriv en kommentar