Den europæiske pharma-industri sidder ikke med hænderne i skødet og venter på, at EU-kommissionen egenrådigt udpeger et nyt værtsland til lægemiddelagenturet EMA. Tværtimod er sammenslutningen af lægemiddelindustriforeninger (EFPIA), den europæiske biotek-sammenslutning (EuropaBio) og den europæiske sammenslutning for generisk og biosimilær medicin (Medicines for Europe) gået sammen om at sende eu-kommissionen en liste over de kriterier, de selv er blevet enige om er vigtige i valget af et nyt værtsland. De tre europæiske sammenslutninger lægger vægt på, at: Værtslandets nationale lægemiddelstyrelse...

Lars Rebien Sørensen: »Jeg gør det ikke for pengenes skyld« Lars Rebien Sørensen får ikke en krone for at være ‘regeringens særlige udsending for EMA’. Det rører dog ikke den tidligere Novo-topchef, som har takket ja til stillingen, da han ser det som en spændende udfordring at skulle være med til at kæmpe for at få EMA til Danmark
Skriv en kommentar
PharmaDanmark: EU-skepsis kan stå i vejen for EMA i Danmark Frygten for, at Danmark som et EU-skeptisk land kan finde på at melde sig ud af fællesskabet kunne måske få EU til at undlade at lægge EMA i Danmark, vurderer formand for PharmaDanmark, Rikke Løving Simonsen.
Skriv en kommentar
Ny analyse: Life science-industrien brager frem, men halter bagud på startups Det går godt for life science-industrien i Danmark, viser en ny analyse. Dog er Danmark bagud, når det kommer til overgangen mellem forskning og kommercialisering. Forskning og erhvervsliv skal forbindes bedre, lyder det fra forsknings- og uddannelsesminister Christina Egelund (M).
Skriv en kommentar
Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Skriv en kommentar
Uenighed i ledergruppen, for få sundhedsøkonomer og en tillidskløft Dagens Pharma har nærlæst Implements analyse af Medicinrådet. Analysen peger på flere interne problemer knyttet til ledelse og fastholdelse, som har medvirket til lange sagsbehandlingstider. Torben Klein, sekretariatets direktør, ser selv et behov for at styrke samarbejdet i ledelsesgruppen.
Skriv en kommentar
Pædiatere beder Folketinget om hjælp: »Det er efterhånden svært at se forældrene i øjnene« De to overlæger Allan Lund og Peter Born har haft foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at lægge pres på Sundhedsministeriet, der stadig har Sundhedsstyrelsens anbefaling om indførelse af screening for SMA hos nyfødte under behandling.
Skriv en kommentar
Thomas Senderovitz i front for nødhjælpsarbejde for ukrainske flygtninge Mens Rusland fortsætter sin invasion i Ukraine, forsøger flere danske læger at hjælpe, hvor de kan. Heriblandt Thomas Senderovitz, læge og tidligere direktør for Lægemiddelstyrelsen, der på få dage har etableret AidUkraineDenmark, og ledende overlæge Ulf Hørlyk, der arbejder på at organisere dansk hjælp til syge og sårede fra Ukraine.
Skriv en kommentar
Eli Lillys danske afdeling får ny adm. direktør Det amerikanske firma har sat Lone Rosenørn Jakobsen, der har en lang fortid i koncernens nordeuropæiske afdelinger, i front for det danske datterselskab. Hun træder til i en periode, hvor firmaet selv ser sig udfordret af både nationale og globale forhold.
Skriv en kommentar
Mens staten støtter bredt, bestemmer Lars Rebien, hvor dansk forskning skal være i verdensklasse Lars Rebien Sørensen er opflasket med mantraet om, at man selv skaber sine resultater. Som formand i Novo Nordisk Fonden kan han påvirke udviklingen på vigtige samfundsområder, når fondens mange milliarder hvert år skal doneres. Men med magt følger også ansvar.
Skriv en kommentar
Politikere smækker pengekassen i: Ikke flere penge til Medicinrådet De Radikale, Venstre og Socialdemokratiet slår fast, at Medicinrådet skal holde sig inden for tidsgrænserne i sagsbehandlingen, og at det skal ske indenfor den nuværende økonomiske ramme.
Skriv en kommentar
Dyre lægemidler udfordrer Medicinrådet Medierne fokuserede sidste år igen på Medicinrådets afgrænsede anbefaling af Spiranza til den sjældne sygdom spinal muskelatrofi. Dyre lægemidler til sjældne sygdomme er generelt en udfordring, siger formand Jørgen Schøler Kristensen, men der er alligevel blevet anbefalet flere af dem de seneste par år.
1 kommentar