


Kommissionsformand er på en særdeles vanskelig opgave For få uger siden nedsatte regeringen en sundhedsstrukturkommission. Kommissionen har både ‘sigtelinjer’ og bundne rammer. Men hvordan løser man en opgave, hvor sigtelinjer fremstår direkte modstridende, og reelle løsninger formentlig vil møde massiv faglig og politisk modstand?
Skriv en kommentar
Hvorfor skal vi være sunde? I New Zealand praktiserer man et sundhedsbegreb, hvor sundhed ikke kun er behandling og fravær af sygdom, men også er trivsel og tilfredshed med livet for borgerne. I Danmark er trivsel for regeringen og mange andre lig med korte ventelister og et robust sygehusvæsen, så vi kan komme hurtigt tilbage på jobbet og bidrage til produktiviteten, skriver client director i Lead Agency, Peter Stendal.
Skriv en kommentar
Kald mig bare blødsøden, men alle skal have det godt Tænk, at jeg stadig her i 2023 er en særlig topleder – alene på grund af mit køn. Jeg er én af de blot 11 kvinder, der er adm. direktør for en af de 40 store life science virksomheder i Danmark. Det svarer til en ud af fire.
Skriv en kommentar
Hvem ved bedst: EMA og vores nabolande eller Medicinrådet? Medicinrådet har en central rolle i sundhedsvæsenets økosystem. Den rolle forpligter, og derfor bør Medicinrådet straks få håndteret nogle af de grundlæggende juridiske og retssikkerhedsmæssige udfordringer, som rådet er etableret med eller står over for.
Skriv en kommentar
Mangfoldighed gavner arbejdspladsen – og i sidste ende patienterne Diversitet og inklusion er ikke bare buzzwords på arbejdspladsen. Udover at det har en værdi for den enkelte og arbejdspladsen, så kan mangfoldighed i sundheds- og life science-sektoren være med til at skabe mindre ulighed i sundhed.
Skriv en kommentar
Kære nye Prioriteringsråd, her er er fem oplagte steder at lede efter lavthængende frugter Grundlaget for økonomiske prioriteringer er, at man kender udgifterne. Det gør vi desværre ikke for mange af de væsentlige og formentlig dyreste problemer i det danske sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Husstøvmideallergikere underbehandles i Danmark Vi skal sikre, at allergiramte danskere også får hjælp til efterårets oversete allergi. Mangelfuld behandling af husstøvmideallergi øger risikoen for at udvikle allergisk astma.
Skriv en kommentar
Det går ikke, at svært deprimerede ønsker at have kræft i stedet for depression Vi må behandle psykisk sygdom lige så alvorligt og grundigt som kræft. Der er brug for at forske mere intensivt og tage nye behandlinger i brug. Den psykiatriplan, som politikerne for nylig har vedtaget, skal føres ud i livet, og vi skal allerede i gang med en psykiatriplan 2. Lad os lære af arbejdet på kræftområdet.
Skriv en kommentar
Pandemien har ført til et markant stærkere EU-samarbejde om lægemidler, men vi skal have resten af verden med COVID-19-pandemien blev på mange måder skelsættende, men på lægemiddelområdet har den medført helt nye perspektiver. Systemet viste blandt andet, hvor effektivt vi kan arbejde med godkendelse og lancering af nye lægemidler, når det virkelig brænder på. Det rejser også spørgsmålet om, hvorvidt systemet bør bygges anderledes op fremover, skriver direktør for Lægemiddelstyrelsen Lars Bo Nielsen.
Skriv en kommentar
Kommercielle incitamenter kan afhjælpe truslen om antibiotikaresistens Infektionssygdomme, der er resistente over for antibiotika, udgør en stigende global sundhedstrussel. Derfor skal der arbejdes på at gøre det til et attraktivt investeringsområde for life science-industrien.
Skriv en kommentar
Sundhed må ikke drukne i krisernes tid Skal Danmark bedst igennem den krisetid, vi netop lever i, må vi ikke glemme at prioritere sundhed. Basal sundhed gør os både mere modstandsdygtige og hjælper samfundet mod én af de mest fundamentale kriser, nemlig manglen på arbejdskraft.
Skriv en kommentar