Birte Nygaard, overlæge på endokrinologisk afdeling på Herlev Hospital, var upopulær blandt de mange fremmødte i Folketingets Fællessal tirsdag.

Overlæges ord skabte høj bølgegang under høring om behandling af lavt stofskifte Overlæge Birte Nygaards bekymringer angående behandling med Thyroid var upopulære, da hun deltog i en høring om Thyroid til behandling af stofskiftesygdomme.

Det store spørgsmål i Folketingets Fællessal tirsdag var, hvorfor danske patienter med lavt stofskifte ikke bliver behandlet med Thyroid – hormon fra svineskjoldbruskirtler. En gruppe af patienterne mener, at det er den behandling, der giver dem den bedste effekt. Men ifølge overlæge på endokrinologisk afdeling på Herlev Hospital, Birte Nygaard, er spørgsmålet om Thyroid-behandling ikke så lige til. »Med Thyroid handler det i virkeligheden ikke så meget om, hvorvidt det er produceret i en gris eller i et laboratorium, men...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.