Nyt system for receptudskrivning vil lette lægers arbejde og øge patientsikkerheden

Nyt system for receptudskrivning vil lette lægers arbejde og øge patientsikkerheden Apotekerne har meldt ud, at de gerne løfter flere sundhedsopgaver. Det tilbud bør læger tage imod med indførsel af en ny arbejdsfordeling omkring recepter, skriver Tue Flindt Müller, formand for Lægeforeningens Lægemiddel- og medicoudvalg.

Lægerne ordinerer medicinen, og borgerne går på apoteket og køber den. Sådan er systemet i dag, og det fungerer hurtigt, godt og effektivt. Bagved den effektivitet, borgerne oplever, ligger en arbejdsgang for lægerne, der både kræver tid og er kompliceret: Lægen skriver lægemiddel, indikation, dosis og varighed af behandlingen ind patientjournalen. Dernæst overfører lægen oplysningerne til en ordination i det Fælles Medicin Kort (FMK) og afslutningsvist lægges en elektronisk recept med oplysningerne på recept-serveren. Apoteket kan herefter hente recepten ned...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind