Langvarigt brug af lægemidler, der hæmmer det kolinerge signalsystem, øger efter alt at dømme risikoen for demens som f.eks. Alzheimers sygdom og kognitiv svækkelse senere i livet. Det samme gør brugen af lægemidler som f.eks. tolterodin, oxybutynin og solifenacin, der er ordineret mod sygdomme i blæren samt midler som f.eks. procyclidin mod Parkinsons. Det konkluderer et britisk forskerhold bag et nyt britisk studie, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift British Medical Journal (BMJ). Andre studier har tidligere indikeret, at...

Godkendelse af alzheimersmiddel og RSV-vaccine kan føre til millardforretninger Senior aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen er i denne uges Dagens Pharma på jagt i de danske lægemiddelproducenters pipelines. I sidste og tredje artikel af føljetonen kommer han i dag med sit bud på tre potentielle milliardforretninger, hvis lægemidlerne går igennem senstadieforsøg.
Skriv en kommentar
Psoriasisgigt: Komorbiditeter har muligvis ingen betydning for behandling med IL17-hæmmere Dansk forskning viser, at nogle af de nyeste biologiske lægemidler, IL17-hæmmerne, virker lige godt til personer med psoriasisgigt og flere komorbiditeter som til personer med psoriasisgigt uden komorbiditeter. Studie gør os klogere på det rigtige valg til den enkelte patient med psoriasisgigt, siger forsker.
Skriv en kommentar
Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers Alzheimers-medicin baseret på laboratoriefremstillede antistoffer vurderes lige nu i Det Europæiske Medicinagentur, EMA. Medicinen har – som de første midler nogensinde – en sygdomsmodificerende effekt på den frygtede demenslidelse.
Skriv en kommentar
Højdepunkter: Semaglutid stjal showet ved ECO 2023 – men det er ikke hele fortællingen Semaglutid som vægttabsmiddel var her, der og alle vegne på årets European Congress on Obesity 2023, men det var alligevel summen af forskningen på kongressen, som imponerede topforsker mest.
Skriv en kommentar
Innovation bliver en fast del af medicinuddannelsen i København Fremtidens læger skal trænes i innovation, som nu bliver en fast del af medicinuddannelsen på Københavns Universitet. Det er en ‘milepæl’, lyder det fra prodekan Trine Winterø. Det skal placeres i fagmiljø, hvor der allerede foregår meget innovation, fortæller Torben Lykke Sørensen, studieleder for medicin, om det nye fag.
Skriv en kommentar
Nyt medlem af Medicinrådet: »Transparens giver legitimitet« Professor i sundhedsøkonomi Rikke Søgaard er nyt medlem af Medicinrådet, der nu tæller to sundhedsøkonomer. Hun har i sin lange karriere fokuseret på prioritering i sundhedsvæsenet og vægter transparens højt, når det kommer til at prioritere i ressourcer.
Skriv en kommentar
Studie baner vejen for Odactra-godkendelse til unge med husstøvmideallergi i USA Allergi-immunterapi under tungen til unge med husstøvmideallergi er veltolereret, viser nyt studie. Studiet har banet vejen for en godkendelse af ALK- Albellós immunterapi Odactra (Acarizax) i USA.
Skriv en kommentar
Stor interesse for at hylde klinisk forskning I alt 85 projekter er med i opløbet om at vinde en af de otte priser i kåringen Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023. Priserne uddeles 6. juni.
Skriv en kommentar
Centrale interessenter har det patientnære og data-adgang i toppen af ny life science-strategi Bedre og forenklet adgang til data og fokus på det patientnære er de topprioriterede forventninger til en kommende life science-strategi fra de Lægevidenskabelige Selskaber og Lægemiddelindustriforeningen.
Skriv en kommentar
Regeringens nye life science-strategi skal ligge klar næste forår Mere eksport, bedre brug af sundhedsdata og samarbejde mellem det private og offentlige. Det var nogle af temaerne, da regeringen kickstartede arbejdet med at udvikle en ny life science-strategi, der forventes at være klar i foråret 2024.
Skriv en kommentar
Antidepressiv medicin kan kobles direkte til langtidssygemeldinger Valget af lægemidlet til behandling af depression og angst har målbar betydning for efterfølgende sygefravær på jobbet, viser nyt dansk studie. Den overvejelse bør spille ind, når der vælges medicin til behandlingen, siger en af forskerne.
Skriv en kommentar