Nyt studie kobler lægemiddelgruppe til udvikling af demens Engelske forskere dokumenterer, at der blandt brugere af antikolinerge midler mod depression, Parkinsons sygdom og blæresygdomme er flere, som udvikler demenssygdomme.

Langvarigt brug af lægemidler, der hæmmer det kolinerge signalsystem, øger efter alt at dømme risikoen for demens som f.eks. Alzheimers sygdom og kognitiv svækkelse senere i livet. Det samme gør brugen af lægemidler som f.eks. tolterodin, oxybutynin og solifenacin, der er ordineret mod sygdomme i blæren samt midler som f.eks. procyclidin mod Parkinsons. Det konkluderer et britisk forskerhold bag et nyt britisk studie, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift British Medical Journal (BMJ). Andre studier har tidligere indikeret, at...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.