Introduktionspriserne for nye kræftmidler er i gennemsnit steget fra ca. 20.000 kr. for 28 dages behandling i 2000 til ca. 55.000 kr i 2015. Det viser en den første danske dokumentation for prisudvikling i kræftlægemidlers introduktionspriser, som Amgros har præsenteret i sin rapport ‘Sygehusmedicin 2015’ og som var et centralt omdrejningspunkt for både oplæg og debat ved Lifs nylige tema-eftermiddag om medicinrådet. På temadagen understregede Lifs koncernchef Ida Sofie Jensen, at hun ikke mente, at grafen viser et retvisende billede af prisudviklingen,...

Sundhedsøkonom om Medicinrådet: »Det har bestemt været i stand til at gøre en forskel i forsøget på at lave priskonkurrence« Medicinrådets årsrapport viser, at rådet er lykkedes med at gøre en forskel på prissiden, lyder det fra sundhedsøkonom Trine Kjær. Den viser desuden, at godt halvdelen af sagerne bliver behandlet til tiden. Det glæder Lægemiddelindustriforeningen, som dog savner mere transparens i afslag.
Skriv en kommentarHepatitis C-rekommandation godkendt og udbud gennemført: Væsentligt billigere medicin på vej Medicinrådet har ovenpå et Amgros-udbud godkendt en ny behandlingsvejledning med lægemiddelrekommandation for kronisk hepatitis C, som vil sikre en væsentligt billigere behandling på området.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom om Medicinrådet: Der er rum til forbedring Professor i sundhedsøkonomi Lars Holger Ehlers er uenig med overlæge Carsten Niemann, der revser lægemiddelproducenter for at kræve for høje priser for deres produkter. I stedet mener Lars Ehlers, at ansvaret for at reducere medicinudgifterne ligger hos Medicinrådet
Skriv en kommentar
Lif: Behov for nytænkning af regionernes medicinbudgetter Der er behov for flerårige budgetter eller særlige puljer, som kan hjælpe regionerne med at absorbere store udgiftsstigninger på medicinområdet, mener Lægemiddelindustriforeningen. Regionernes medicinudgifter steg i 2017 med over en halv mia. kr.
Skriv en kommentar
Ida Sofie Jensen om ny prisaftale: »Den giver stabilitet og ro« Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, Ida Sofie Jensen, er særligt begejstret for indførelsen af en karensperiode i en ny prisaftale for sygehusmedicin. Det handler om ‘forhandlinger og positionering’, lyder det fra professor Jakob Kjellberg om aftalen.
Skriv en kommentar
Ny økonomiaftale skal hjælpe med at styre medicinudgifter En ny økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner sikrer regionerne 2,1 mia. kroner mere til sundhed i 2025. Aftalen lægger også en ny opgave over til Medicinrådet og har fokus på redskaber til at styre medicinudgifter.
Skriv en kommentar
Dansk eksport af lægemidler fortsætter med at stige: »Det er ekstremt imponerende« Sidste år eksporterede Danmark lægemidler for 159,5 mia. kr., viser tal fra Danmarks Statistik. Det vækker begejstring hos både Dansk Industri og Lægemiddelindustriforeningen.
Skriv en kommentar
Medicinrådet anbefaler igen brystkræftbehandling efter prisfald Prisen på brystkræftbehandlingen Tukysa er blevet sat ned, og derfor anbefaler Medicinrådet nu behandlingen igen. På sit seneste møde kom rådet desuden med fire nye anbefalinger.
Skriv en kommentar
ATMP i fokus på konference: »Vi skal have risikoen fordelt« Der er brug for alternative betalingsmodeller, mere samarbejde og politisk bevågenhed, når det kommer til avancerede medicinske terapier. Sådan lød nogle af budskaberne fra Medicinrådet, Kræftens Bekæmpelse og Lægemiddelindustriforeningen til ATMP-konference.
Skriv en kommentar
Målrettet kræftbehandling kan godt betale sig – også økonomisk Ny forskning viser, at det vil være inden for den økonomiske skive at skifte førstelinjebehandling af patienter med kronisk lymfatisk leukæmi fra kemoterapi til venetoclax plus obinutuzumab, men ikke til ibrutinib, som fortsat er for dyrt i forhold til gevinsten for patient og samfund.
Skriv en kommentar