Af I alt 15-20 danske patienter med lymfekræft er blandt de første i verden, der er begyndt behandling med et lovende immunologisk lægemiddel. Midlet, der er udviklet af det schweiziske medicinalfirma Roche, er en ny form form for immunterapi, som indtil for nylig ikke er givet til patienter, men kun afprøvet i cellelinjer og forsøgsdyr. Lægemidlet er et såkaldt bispecifikt antistof, som retter sig mod to typer af celler, dels de syge celler og dels T-cellerne, der har til opgave...

Kombinationsimmunterapi viser lovende takter i tidligt klinisk forsøg Et nyt lægemiddel, der er målrettet to immun-checkpointhæmmere, viser gode takter i et tidligt klinisk forsøg med danske patienter. Det virker også på patienter, der har været i behandling med andre former for immunterapi, siger forsker.
Skriv en kommentarASCO: Overlæge positiv over resultater med immunterapi til niche af ikke-småcellet lungekræft Den schweiziske lægemiddelproducent Roche øjner et nyt marked til deres kræftmiddel Tecentriq inden for ikke-småcellet lungekræft, efter nye resultater præsenteret på ASCO viser signifikant forbedring af den sygdomsfri overlevelse med behandlingen. Overlæge glæder sig over resultaterne.
Skriv en kommentarTecentriq trukket som behandling mod blærekræft i USA
Skriv en kommentarFDA giver Roche hurtig gennemgang til immunterapi af genstridig brystkræft
Skriv en kommentarBavarian Nordic påbegynder fase 2-studie mod blærekræft
Skriv en kommentarRigshospitalet samarbejder med industrien om målrettet kræftbehandling Rigshospitalet, Københavns Universitet og tre store medicinalkoncerner skal arbejde tæt sammen om at udvikle ny og mere effektiv, individualiseret behandling af patienter med metastaserende kræft.
Skriv en kommentar
En del CLL-patienter progredierer fortsat på ibrutinib Overlæge Carsten Niemann fra Rigshospitalet tror ikke længere på ibrutinib som vedvarende monoterapi til yngre patienter med kronisk lymfatisk leukæmi efter at have set nye follow up-data på ASH.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Toppen af poppen på ESMO: Immunterapi kan kurere flere former for kræft På den årlige kongres for European Society of Medicinal Oncology pegede flere studier på, at immunterapi kan kurere patienter med flere forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentar
Kvinder med brystkræft venter på Medicinrådets næste udmelding EMA godkender flere og flere behandlinger til forskellige undergrupper af patienter med brystkræft. Men i Danmark afviser Medicinrådet mange af dem. Der findes gode livsforlængende behandlinger til for eksempel kvinder med triple-negativ brystkræft, og det er selvfølgelig frustrerende, ikke mindst for patienterne, at vi ikke kan bruge dem, siger overlæge Ann Søegaard Knop.
Skriv en kommentar