Pfizers og tyske Mercks kræftsatsning, avelumab med handelsnavnet Bavencio, er efter alt at dømme for dyrt til, at det britiske lægemiddelagentur, NICE, vil tage det i brug til behandling mod blærekræft. Det oplyser NICE på sin hjemmeside, hvor det også fremgår, at afvisningen er foreløbig. Der vil blive taget endelig stilling til avelumab senere i maj. Over for Dagens Pharma forklarer David Mouyal, der er direktør i External Affairs i Mercks danske afdeling, at firmaet er i dialog med briterne....

I dag fælder Medicinrådet dom over Takedas kræftpille mod lungecancer Den japanske lægemiddelproducents kræftpille er blandt punkterne på dagsordenen ved dagens møde i Medicinrådet. Her skal rådet blandt andet tage stilling til, om kræftpillen mod lungekræft skal have grønt lys.
Skriv en kommentarEU godkender Bavencio til blærekræft
Skriv en kommentarFDA godkender immunterapi mod nyrekræft
Skriv en kommentarMedicinrådet anbefaler Kisqali til brystkræft Første anbefaling i den kortere syv ugers proces fra Medicinrådet, hvor lægemidler uden klinisk merværdi vurderes på syv uger frem for sædvanligvis 12 uger
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Knoglemarvskræft og CAR-T: Medicinrådet er klar med nye anbefalinger På sit møde i november er Medicinrådet kommet frem til fire nye anbefalinger til sygdomsområder som kræft i mave-tarmsystemet og knoglemarven.
Skriv en kommentar
Toppen af poppen på ESMO: Immunterapi kan kurere flere former for kræft På den årlige kongres for European Society of Medicinal Oncology pegede flere studier på, at immunterapi kan kurere patienter med flere forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Debat: Uvist om afvisning af ny kræftmedicin giver mere sundhed for pengene Fordelen ved sundhedsøkonomiske analyser er optimering af de sundhedsgevinster, samfundet kan opnå for sundhedsbudgettet. Men det bør samtidig være et krav, at Medicinrådet som minimum kommunikerer, om en ny kræftmedicin er omkostningseffektiv eller ej, når rådet nu har indført en metode med obligatoriske sundhedsøkonomiske analyser, skriver Finn Ziegler, direktør i VAPOS Consulting.
Skriv en kommentar
Pfizer er med i offentligt-privat forskningsprojekt, der skal opspore sårbare kræftpatienter tidligere Pfizer, Kræftafdelingen ved Sjællands Universitetshospital og softwarefirmaet Daman er gået sammen i nyt offentligt-privat forskningsprojekt, der skal finde løsninger til at reducere uligheden i behandling for urologisk kræft i Region Sjælland. Sårbarhed kommer i mange former, og det skal være sådan, at alle har de samme muligheder for at komme godt gennem et kræftforløb, siger kræftforsker og professor Susanne Dalton.
Skriv en kommentar
ANBEFALET: Nu kan danske kvinder blive behandlet med Enhertu Efter udvidede forhandlinger og kritik fra flere sider anbefaler Medicinrådet nu den livsforlængende behandling Enhertu til kvinder med en særlig type brystkræft.
Skriv en kommentar
Medicinen kan give kræftpatienter seks måneders ekstra levetid, men anbefales ikke i Danmark: ‘Det er skuffende’, siger kræftlæge Ledende kræftlæge Ann Søegaard Knoop er skuffet over, at Medicinrådet endnu ikke har godkendt et effektivt middel til alvorligt syge brystkræftpatienter, som andre lande har taget i brug. Kræftens Bekæmpelse håber på, at medicinen bliver anbefalet som standardbehandling på Medicinrådets møde onsdag i denne uge.
Skriv en kommentar