En ny metode til forbedret behandling af hudkræftpatienter er så lovende, at medicinalvirksomheden Leo Pharma har købt de fulde patentrettigheder til behandlingen, der er udviklet i samarbejde med professor Merete Hædersdal og ph.d.-studerende Andres Mar Erlendsson fra Dermatologisk afdeling på Bispebjerg Hospital. Det skriver Bispebjerg Hospital i en pressemeddelelse. Personalet fra Dermatologisk afdeling har vist, at lægemidler til behandling af hudkræft kan gives mere effektivt gennem huden ved brug af laser, der ved at lave små, lodrette kanaler i huden gør det muligt...

Nyt lægemiddel mod håndeksem skaber glæde blandt dermatologer Leo Pharma lancerer nu delgocitinib-creme i Danmark til behandling af patienter med moderat til alvorlig kronisk håndeksem. Behandlingen bliver tilgængelig via de privatpraktiserende dermatologer, og den vil gøre en stor forskel for en stor gruppe patienter, siger læge og seniorforsker David Thein Heinemann fra Dermato- Venerologisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
Skriv en kommentarHudkræft og udfordringer ved hudsygdomme i fokus på stor kongres På den årlige kongres for European Academy of Dermatology and Venereology blev der fremlagt interessante forskningsresultater inden for hudkræft, hvor blandt andet kunstig intelligens viste imponerende resultater i forhold til at stille en korrekt diagnose. På kongressen var der også fokus på de udfordringer, som personer med hudsygdomme lever med.
Skriv en kommentarLeo Pharma vil atter afpøve medicin i Danmark
Skriv en kommentarNovo og Leo øger åbenhed om forskningsdata
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Formand om stop af kliniske forsøg: »Patienterne vinder kun ved, at vi undersøger, hvilken medicin der er bedst at bruge« Det ærgrer Sanne Møller Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, at det ikke længere er muligt at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendt medicin. Hos Lægemiddelstyrelsen er de blevet kontaktet af frustrerede forskere, som har projekter, der er sat i stå.
Skriv en kommentar
Region Hovedstaden kommer sagsbunker til livs efter år med lange ventetider Nye systemer, flere ansatte og et fast hold af medarbejdere har været med til at nedbringe sagsbehandlingstiderne i De Videnskabsetiske Komitéer i Region Hovedstaden. Udviklingen glæder overlæge Allan Linneberg og læge Sanne Marie Thysen, som dog begge påpeger, at der stadig er plads til forbedring.
Skriv en kommentar
AstraZeneca-direktør vil bidrage til et bæredygtigt sundhedsvæsen Et bæredygtigt sundhedsvæsen handler ikke kun om CO2, men også om, hvordan vi sammen løfter udfordringen med flere ældre og kronisk syge og manglen på sundhedspersonale. »Medicinalindustrien vil gerne bidrage, og vi har mange kompetencer at byde ind med,« siger AstraZenecas landechef, Christof Bischoff.
Skriv en kommentar
Fra en håndfuld medarbejdere til over 2.000: Genmab fejrer 25-års-jubilæum De seneste 25 år har Genmab både haft kriser og succeser. Efter finanskrisen begyndte selskabet at rykke lidt mod afgrunden, men særligt et antistof blev et vendepunkt. I dag udvider Genmab sit fokus til bl.a. immunologi og har flere AI-projekter i støbeskeen, fortæller Birgitte Stephensen, adm. vicedirektør.
Skriv en kommentar
Hanne Rolighed går på pension: »Prioritering er også at turde sige nej til noget, der virker« Hanne Rolighed Christensen har gennem årtier haft en central rolle i forhold til de fleste aspekter af lægemiddelanvendelse i det danske sundhedsvæsen og har nærmest været synonym med specialet klinisk farmakologi. Nu giver hun stafetten videre og går på pension. Ikke på grund af mangel på energi eller ideer, men fordi der skal være bedre plads til musikken, kunsten, naturen og familien.
Skriv en kommentar
Pfizer Danmark siger farvel til 20 medarbejdere efter organisationsændring Pfizer har afskediget 20 medarbejdere, efter at afdelingerne i Danmark, Norge, Island og Finland er blevet lagt sammen i en klynge. Fremover vil selskabet inddele forretningen i tre hovedkategorier.
Skriv en kommentar