Kære læser, tag med på et lille tankeeksperiment. En medicinsk ekspert i et særligt fagområde er blevet valgt ind i det fagudvalg i RADS (Rådet for anvendelse af dyr sygehusmedicin), som skal vurdere en behandling, som han er særligt vidende om. Han har bestået RADS’ habilitetstest og er ikke længere medlem af advisory boards i medicinalfirmaer, som sælger præparater, han skal vurdere. Han sidder som formand for udvalget og skal vurdere indikationen for brugen af et nyt dyrt lægemiddel. Det...

Fagfolk: Stram habilitetsreglerne i det nye Medicinråd Lægemiddelstyrelsens tilknytningsregister viser, at fire formænd i RADS’ fagudvalg sidder i advisory boards og rådgiver medicinalfirmaer. Det sker, selvom reglerne siger, at de ikke må. Flere fagfolk finder situationen dybt problematisk og mener, at habilitetsreglerne bør strammes gevaldigt i det nye Medicinråd.
Skriv en kommentar
Habilitetsregler tvinger formand for RADS-udvalg til at trække sig Susanne Halken har trukket sig som formand for RADS-udvalget for astma hos børn. Hun mener, at habilitetsreglerne i RADS begrænser hendes handlefrihed.
Skriv en kommentarForfejlet kritik af forslag til ændring af medicintilskud Kritikken af et forslag om medicintilskud til KOL- og astmamedicin forholder sig ikke til, hvad der er medicintilskudssystemets kerne.
Skriv en kommentarFormand for RADS-udvalg kritisk over for nye habilitetsregler
Skriv en kommentarTom formandsstol i fagudvalg lægger pres på RADS
Skriv en kommentarHabilitetsregler fik ekspert til at sige nej tak til RADS
Skriv en kommentarRADS-formænd skal sige nej til industrijob
Skriv en kommentar
Ida Sofie Jensen: I krisetider er der også altid muligheder – dem skal vi gribe nu 1. juli overtager Danmark formandskabet for EU, og i Lægemiddelindustriforeningen har vi tre ønsker til emner, som den danske regering skal komme i mål med, skriver Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif.
Skriv en kommentar
Access og innovation er to sider af samme sag Det Europæiske Råds oplæg til forhandling af EU’s store lovgivningspakke om lægemidler kommer med håndfaste initiativer, der adresserer ulighed i adgang til medicin, samtidig med en lang række tiltag, der skal skabe bedre rammer for lægemiddel innovation i EU. De to ting går hånd i hånd, hvis der skal sikres fælles fodslag for de investeringer, der skal til for at gøre ‘EU stort (og sundt) igen’.
Skriv en kommentar
Lad os gå foran og udvikle noget til gavn for Europa Vi er ikke gode nok til at omsætte forskning i Europa, lyder det ofte. For der bliver ikke testet nok nye produkter, arbejdsgange eller organisationsformer, ligesom vi ikke bruger vores sundhedsdata- og viden konstruktivt til gavn for patienterne og folkesundheden. Opgaverne er mange, vi er langt fra i mål. Men nu har vi muligheden for at gøre noget nyt.
Skriv en kommentar
Debat: Europa kan vinde konkurrencen om fremtidens sundhedsinnovation med et styrket økosystem for life science Europas – og dermed Danmarks – konkurrenceevne er under pres. Også på lægemiddelområdet. Hvis vi vil sikre, at patienter fremover har adgang til innovative lægemidler, og at EU, med Danmark i front, fastholder styrken af lægemiddelindustrien, kræver det en samlet europæisk indsats. Netop nu har Danmark en enestående mulighed for at tage tøjlerne og sikre fremdriften af et mere konkurrencedygtigt Europa, skriver MSD Danmarks landechef Søren Granhøj Pedersen.
Skriv en kommentar