Kære læser, tag med på et lille tankeeksperiment. En medicinsk ekspert i et særligt fagområde er blevet valgt ind i det fagudvalg i RADS (Rådet for anvendelse af dyr sygehusmedicin), som skal vurdere en behandling, som han er særligt vidende om. Han har bestået RADS’ habilitetstest og er ikke længere medlem af advisory boards i medicinalfirmaer, som sælger præparater, han skal vurdere. Han sidder som formand for udvalget og skal vurdere indikationen for brugen af et nyt dyrt lægemiddel. Det...

Fagfolk: Stram habilitetsreglerne i det nye Medicinråd Lægemiddelstyrelsens tilknytningsregister viser, at fire formænd i RADS’ fagudvalg sidder i advisory boards og rådgiver medicinalfirmaer. Det sker, selvom reglerne siger, at de ikke må. Flere fagfolk finder situationen dybt problematisk og mener, at habilitetsreglerne bør strammes gevaldigt i det nye Medicinråd.
Skriv en kommentar
Habilitetsregler tvinger formand for RADS-udvalg til at trække sig Susanne Halken har trukket sig som formand for RADS-udvalget for astma hos børn. Hun mener, at habilitetsreglerne i RADS begrænser hendes handlefrihed.
Skriv en kommentarForfejlet kritik af forslag til ændring af medicintilskud Kritikken af et forslag om medicintilskud til KOL- og astmamedicin forholder sig ikke til, hvad der er medicintilskudssystemets kerne.
Skriv en kommentarFormand for RADS-udvalg kritisk over for nye habilitetsregler
Skriv en kommentarTom formandsstol i fagudvalg lægger pres på RADS
Skriv en kommentarHabilitetsregler fik ekspert til at sige nej tak til RADS
Skriv en kommentarRADS-formænd skal sige nej til industrijob
Skriv en kommentar
Kan vi vaccinere os mod kriser? Både i EU og Danmark er der fokus på styrket civilt beredskab og på at sikre, at samfundet kan klare en krise. Det forudsætter ikke bare et stærkt forsvar, men også en modstandsdygtig civilbefolkning og et velsmurt sundhedsvæsen, skriver Thomas Richter, chef for public affairs i Pfizer.
Skriv en kommentar
Innovation bør være en grundpille i sundhedsvæsenet Et kommende innovationsindeks har potentiale til at være en grundpille, der kan guide og måle fremskridt i udviklingen af det danske sundhedsvæsen. Det potentiale skal udnyttes, skriver landechef Julie Brooker, J&J, og Ida Sofie Jensen, koncernchef, Lif, i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar
Danmark skal ind i kampen om de amerikanske forskningstalenter Vores nabolande ruller den røde løber ud for at tiltrække forskningstalenter fra hele verden, og når flere og flere amerikanske forskere overvejer, om de skal flytte til enten EU eller Canada, er det vigtigt, at vi herhjemme kommer ind i kampen hurtigst muligt, skriver Martin Dræbye Gantzhorn.
Skriv en kommentar
Debat: Hvorfor er vi så dårlige til at behandle kroniske sygdomme? De ‘kedelige’ kroniske sygdomme, som psoriasis, migræne og kronisk smerte rammer millioner af danskere og belaster både patienter og det brede sundhedsvæsenet. Alligevel fylder det meget lidt i den politiske debat, i medicinsk forskning og i sundhedsøkonomiske modeller. Det er på tide, at vi ser kronisk sygdom som en folkesundhedskrise i slow motion og handler derefter, skriver sundhedsøkonom Tove Holm-Larsen.
Skriv en kommentar