Flere nye tilgange til behandling er præsenteret på ASCO Der er på årets kongres for American Society of Clinical Oncology præsenteret flere resultater, der peger på nye måder at gå til patienter med forskellige former for kræft. Heriblandt i forhold til stråleterapi ved endetarmskræft og spændende resultater fra NATALEE-studiet og INDIGO-studiet.
Skriv en kommentarKeytruda har stor effekt på patienter uden oprydningsmolekyle
Skriv en kommentar
Gennembrud i behandling af lille gruppe tyktarmskræftpatienter
Skriv en kommentarNy metode kan hjælpe kræftpatienter til at droppe medicin
Skriv en kommentarKræftmiddel kan lindre symptomer hos sklerosepatienter
Skriv en kommentarHPV-vaccine kan også beskytte mod tarmkræft
Skriv en kommentar
AI-værktøj forudsiger virusmutationer, før de opstår Et nyt AI-værktøj, som er trænet på tidlig COVID-19-data, kan forudsige virusmutationer. Det kan potentielt bruges til at udvikle bedre vacciner og hjælpe med at forberede et virusberedskab ved kommende pandemier, lyder det fra DTU-forsker.
Skriv en kommentar
Topforsker efter årets Kidney Week: Udsigterne for personer med nyresygdom har fuldstændigt ændret sig På den netop overståede årlige kongres for American Society of Nephrology (Kidney Week) blev der præsenteret en lang række forskningsresultater med nye lægemidler til forskellige indikationer ved nyresygdom. Ifølge overlæge og professor Peter Rossing ser vi ind i en helt ny fremtid for behandlingen af nyrepatienter.
Skriv en kommentar
Protonpumpehæmmere associeret med forhøjet risiko for demens Stort dansk studie viser en signifikant øget risiko for udvikling af demens blandt personer, som har taget protonpumpehæmmere bl.a. på grund af mavesår eller reflukssygdom. Der er behov for mere forskning for at forstå, om der er en årsagssammenhæng, siger forsker.
Skriv en kommentar
Arbejdsgruppe kommer med anbefalinger til at styrke dansk klinisk forskning I forbindelse med regeringens Life Science-strategi i 2021 blev der nedsat en arbejdsgruppe, som skulle afdække barriererne for klinisk forskning i Danmark. Arbejdsgruppen er nu kommet med deres rapport med tre konkrete anbefalinger til, hvor Danmark skal gøre det bedre for fortsat at være et attraktivt land at lave klinisk forskning i.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar