Det er kendt, at immunterapi virker bedst, hvor der er kræftceller med mange genfejl og mutationer. Hvad betyder det så, når en patient mangler det molekyle, der rydder op, når generne laver fejl? Det har en amerikansk forskergruppe fra Sidney Kimmel Comprehensive Cancer Center undersøgt, og et fase-2 studie er kommet frem til, at for patienter der mangler oprydningsmolekylet Mismatch Repair (MMR) har immunbehandling med PD-1-hæmmeren Keytruda (pembrolizumab) meget stor effekt. Det siger professor Inge Marie Svane, onkologisk afdeling på...

Prestigefyldt pris til pioner inden for immunterapibehandling af kræft
Skriv en kommentar
Gennembrud i behandling af lille gruppe tyktarmskræftpatienter
Skriv en kommentarNye immunstoffer mod melanom rider på succesbølge
Skriv en kommentarLeukæmipræparat kan finde ny anvendelse mod tarmkræft
Skriv en kommentarMSD stopper forsøg med kræftmiddel
Skriv en kommentar
Biologiske stoffer viser god effekt på Hodgkins lymfom
Skriv en kommentarLovende resultater af immunterapi til patienter med fremskreden leukæmi
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Ny analyse: Life science-industrien brager frem, men halter bagud på startups Det går godt for life science-industrien i Danmark, viser en ny analyse. Dog er Danmark bagud, når det kommer til overgangen mellem forskning og kommercialisering. Forskning og erhvervsliv skal forbindes bedre, lyder det fra forsknings- og uddannelsesminister Christina Egelund (M).
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med nye anbefalinger til livmoderhalskræft og gigt Der er kommet nye anbefalinger fra Medicinrådet på sygdomsområder som livmoderhalskræft og gigt. Rådet er desuden kommet med en ny lægemiddelrekommandation for migræne.
Skriv en kommentar
SSI-forsker: Miljøet skal i højere grad tænkes ind i kampen mod antibiotikaresistens Et nyt globalt studie viser sammenhæng mellem luftforurening og antibiotikaresistens. Det understreger behovet for at tænke miljøet mere ind i, hvordan vi bekæmper resistente bakterier, lyder det fra SSI-forsker Anders Rhod Larsen.
Skriv en kommentar