Michael Perch og Tacjana Pressler
Foto: Rigshospitalet

Læger måber over ny behandling af cystisk fibrose For omkring et år siden kom en ny behandling til personer med cystisk fibrose til Danmark. Ifølge læger på Rigshospitalet er de erfaringer, man siden har gjort sig med behandlingen, hidtil uset positive.

En kombination af lægemidlerne Kaftrio og Kalydeco fra medicinalvirksomheden Vertex Pharmaceuticals har fuldstændigt ændret livet for rigtig mange danskere med cystisk fibrose. Siden behandlingen blev taget i brug for omkring et år siden, har patienter med sygdommen oplevet, hvordan en tung sygdomsbyrde er blevet løftet fra deres skuldre og fra deres lunger. Patienter har oplevet, at deres lungefunktion er øget med op til 30-40 pct. på en uge, og at de nu ikke hoster så meget, som de har gjort...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.