Den globale mangel på den bredspektrede antibiotikatype Piperacillin/Tazobactam mærkes også på danske hospitaler, og har aktuelt bl.a. medført, at hospitalerne må prioritere, hvilke patienter der skal behandles med dette lægemiddel, og hvilke patienter der kan få andre typer antibiotika. Hverken regionernes medicinindkøbsselskab Amgros eller leverandørerne har på nuværende tidspunkt overblik over, hvor længe den aktuelle mangelsituation vil vare. Dagens Pharma har spurgt Lægemiddelstyrelsen, om styrelsen på den baggrund vil udsende en officiel skrivelse om mangelsituationen. I et skriftligt svar skriver...

Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentarDanske myndigheder har sendt 185.000 pakninger til ukrainske flygtninge
Skriv en kommentarAktører kritiserer uklar metode i Medicinrådet Høringssvar viser usikkerhed om arbejdsmetoderne for det kommende Medicinråd
Skriv en kommentar
Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Apotekerforeningen: Indførelse af generisk ordination vil gavne patienter, læger og apoteker På baggrund af en nyere analyse vil Lægemiddelstyrelsen ikke entydigt anbefale eller fraråde indførsel af generisk ordination i Danmark. Apotekerforeningen er mere positiv, og ser flere fordele end ulemper. Samtidig opfordrer foreningen til at stole på apotekernes faglighed.
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Personlig medicin skal forbedre fremtidens sundhedsvæsen: Datadeling er essentiel for alle parter Den 5. september blev der afholdt høring på Christiansborg om personlig medicin og offentlige-private partnerskabers rolle i forhold til at få personlig medicin ud og leve i klinikker, hospitalsapoteker og industrien. Budskabet var klart. De vil have data centraliseret til gavn for fremtidens patienter.
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Grønne udbudskrav til lægemidler er en balancegang Regionernes lægemiddelorganisation, Amgros, skal sikre mere bæredygtige indkøb af medicin til sygehusene. I et interview med Dagens Pharma fortæller direktør Flemming Sonne om udfordringerne med at opstille grønne udbudskriterier og samtidig skulle tage hensyn til markedsvilkår, forsyningssikkerhed, økonomi, og hvordan man følger op på kriterierne.
1 kommentar
Lars Bo Nielsen fratræder som direktør for Lægemiddelstyrelsen Lægemiddelstyrelsens direktør Lars Bo Nielsen har fået nyt job som direktør for Villum Fonden. Han fratræder sin nuværende stilling som direktør for Lægemiddelstyrelsen med udgangen af juli måned.
Skriv en kommentar
Formand om stop af kliniske forsøg: »Patienterne vinder kun ved, at vi undersøger, hvilken medicin der er bedst at bruge« Det ærgrer Sanne Møller Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, at det ikke længere er muligt at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendt medicin. Hos Lægemiddelstyrelsen er de blevet kontaktet af frustrerede forskere, som har projekter, der er sat i stå.
Skriv en kommentar
Medicinrådet møder kritik fra flere sider for at afvise kræftlægemidler Flere kritiserer Medicinrådet for at begrænse adgangen til nye og potentielt livsforlængende kræftlægemidler, men det er nødvendigt i et sundhedsvæsen med begrænsede ressourcer, lyder svaret.
Skriv en kommentar