Kunstig bugspytkirtel hjælper børn ned til seks år Færre end én ud af fem børn med type 1-diabetes er i stand at holde deres blodsukker inden for de sunde niveauer. Det kan et kunstigt bugspytkirtelsystem dog ændre på, viser ny forskning.

Et kunstigt bugspytkirtelsystem er sikkert og hjælper børn ned til seks år med type 1-diabetes med at holde hånd i hanke med deres sygdom og opnå bedre blodsukkerniveauer. Det viser et nyt studie, som er offentliggjort i New England Journal of Medicine. Forskerne inkluderede i det randomiserede kliniske forsøg, der strakte sig over fire mdr., 101 børn mellem seks og 13 år med type 1-diabetes. I studiet sammenlignede de det kunstige bugspytkirtelsystem (Control-IQ) med brug af kontinuerlig glukosemonitorering (CGM) og...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.