Et kunstigt bugspytkirtelsystem er sikkert og hjælper børn ned til seks år med type 1-diabetes med at holde hånd i hanke med deres sygdom og opnå bedre blodsukkerniveauer. Det viser et nyt studie, som er offentliggjort i New England Journal of Medicine. Forskerne inkluderede i det randomiserede kliniske forsøg, der strakte sig over fire mdr., 101 børn mellem seks og 13 år med type 1-diabetes. I studiet sammenlignede de det kunstige bugspytkirtelsystem (Control-IQ) med brug af kontinuerlig glukosemonitorering (CGM) og...

Medicintilskudsnævnet vil fjerne tilskud til populær diabetesmedicin Lægemidlet Ozempic har de seneste år vundet stor udbredelse blandt patienter med type-2 diabetes herhjemme med et stort hul i statskassen til følge. Nu foreslår Medicintilskudsnævnet en bortskaffelse af det klausulerede tilskud til GLP-1 analoger og dermed et medicinskifte for mange tusinde danskere. Både DSAM og Endokrinologisk Selskab ærgrer sig over udviklingen.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen vil have forbruget af GLP-1-receptoragonister ned – overlæge er uenig, og Diabetesforeningen ønsker bedre analyse Alt for mange danskere med type 2-diabetes kommer for hurtigt i behandling med GLP-1-receptoragonister, der er dyrere end andre lægemidler til behandling af diabetes, advarer Sundhedsstyrelsen. Vi behandler, som vi skal behandle, siger professor og overlæge Filip Krag Knop.
Skriv en kommentar
Novo skruer op for retorikken i nyt brev til Medicinrådet Medicinrådet undlod at rense netværksmetaanalyse for ikke-markedsførte og inferiøre GLP-1-analoger på grund af praktik og tidsmangel. Novo Nordisk mener, at det har haft en afgørende betydning for, at GLP-1-analoger lander nederst i lægemiddelrekommandationen for raske type 2-diabetespatienter.
Skriv en kommentarLægemidlet Farxiga får regulatorisk forlomme efter DAPA-CKD-studie Stort studie åbner op for fremskyndet behandling af kronisk nyresygdom med SGLT-2-hæmmeren dapagliflozin til personer med og uden type 2-diabetes.
Skriv en kommentarAlmen praksis får anbefalinger for valg af blodsukkerregulerende medicin Sundhedsstyrelsen og IRF udsender rekommandationer for praktiserende lægers valg af glukosesænkende lægemidler til type 2-diabetes, men inddrager ikke andre former for medicinsk behandling af type 2-diabetes.
Skriv en kommentar
Skrøbelige patienter tilbydes for sjældent ny behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister Selvom ældre og skrøbelige patienter kan have særlig god gavn af behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister for type-2 diabetes, hjertekarsygdom og nyresygdom, bliver de alt for sjældent startet op i behandlingerne. Vi skal være bedre til at informere om, at lægemidlerne er sikre at bruge, siger professor og forskningschef i Hjerteforeningen Gunnar Gislason.
Skriv en kommentar
Fase 2-data med nyt vægttabsmiddel blæste publikum bagover på ADA På andendagen af den årlige kongres for American Diabetes Association blæste data fra forsøg med nye lægemidler til overvægtsbehandling både hat og briller af tilhørerne.
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med seks nye anbefalinger Der er kommet seks nye anbefalinger fra Medicinrådet på områder som kronisk nyrekræft og kronisk myeloid leukæmi. Rådet er desuden kommet med en ny medicinanbefaling til muskelsvind og et nyt klinisk sammenligningsgrundlag.
Skriv en kommentar
Lægemidler til behandling af type 2-diabetes påvirker effekten af blodfortynder Behandling med et blodsukkersænkende lægemiddel for type 2-diabetes kan nedsætte effekten af blodfortyndere, viser dansk studie. Men forskellige lægemidler har ikke samme negative effekt, og det er relevant at undersøge, siger forsker.
Skriv en kommentar
Flere og flere danskere med type 2-diabetes holder fast i behandlingen Forskere har gennemgået frafaldet fra behandling med GLP1-receptoragonister og SGLT2-hæmmere blandt danskere med type 2-diabetes. Undersøgelsen viser, at inden for fem år falder omkring 50 pct. fra behandlingen, men at der siden 2015 er sket et stort fald i de frafaldne.
Skriv en kommentar
»Moderne diabetesmedicin gør det sjovere at være diabetesprofessor i dag« Antallet af mulige behandlinger til personer med type 2-diabetes er eksploderet, og derfor er det meget lettere at behandle patienter i dag sammenlignet med for 20 år siden. Men det kræver også, at vi på tværs af sektorer løfter opgaven med at få alle patienter i den bedst mulige behandling, siger overlæge og professor Tina Vilsbøll.
Skriv en kommentar