Almen praksis får anbefalinger for valg af blodsukkerregulerende medicin Sundhedsstyrelsen og IRF udsender rekommandationer for praktiserende lægers valg af glukosesænkende lægemidler til type 2-diabetes, men inddrager ikke andre former for medicinsk behandling af type 2-diabetes.

Praktiserende læger får nye anbefalinger for valg af blodsukkerregulerende medicin til behandling af patienter med type 2-diabetes. Anbefalingerne indgår i Den Nationale Rekommandationsliste fra Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) under Sundhedsstyrelsen, som understreger, at der ikke er tale om en egentlig behandlingsvejledning, men derimod en støtte til valg af lægemidler inden for de syv forskellige lægemiddelgrupper: Biguanider (metformin). β-cellestimulerende midler (meglitinider og sulfonylurinstoffer). Glitazoner (pioglitazon). Dipeptidylpeptidase 4 (DPP-4)-hæmmere. Natrium-glukose co-transportor 2 (SGLT-2)-hæmmere. Glukagon-lignende-peptid 1 (GLP-1) receptoragonister. Basal insuliner. Inden for...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.