Amgros arbejder på at skabe aftaler om at dele risikoen ved finansiering af ny medicin med lægemiddelindustrien.

Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Amgros og Lif mødes om risk sharing
Skriv en kommentarSvensk firma indgår aftale om at dele risiko ved nyt middel
Skriv en kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
Personlig medicin skal forbedre fremtidens sundhedsvæsen: Datadeling er essentiel for alle parter Den 5. september blev der afholdt høring på Christiansborg om personlig medicin og offentlige-private partnerskabers rolle i forhold til at få personlig medicin ud og leve i klinikker, hospitalsapoteker og industrien. Budskabet var klart. De vil have data centraliseret til gavn for fremtidens patienter.
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Grønne udbudskrav til lægemidler er en balancegang Regionernes lægemiddelorganisation, Amgros, skal sikre mere bæredygtige indkøb af medicin til sygehusene. I et interview med Dagens Pharma fortæller direktør Flemming Sonne om udfordringerne med at opstille grønne udbudskriterier og samtidig skulle tage hensyn til markedsvilkår, forsyningssikkerhed, økonomi, og hvordan man følger op på kriterierne.
1 kommentar
Medicinrådet møder kritik fra flere sider for at afvise kræftlægemidler Flere kritiserer Medicinrådet for at begrænse adgangen til nye og potentielt livsforlængende kræftlægemidler, men det er nødvendigt i et sundhedsvæsen med begrænsede ressourcer, lyder svaret.
Skriv en kommentar
AstraZeneca-direktør vil bidrage til et bæredygtigt sundhedsvæsen Et bæredygtigt sundhedsvæsen handler ikke kun om CO2, men også om, hvordan vi sammen løfter udfordringen med flere ældre og kronisk syge og manglen på sundhedspersonale. »Medicinalindustrien vil gerne bidrage, og vi har mange kompetencer at byde ind med,« siger AstraZenecas landechef, Christof Bischoff.
Skriv en kommentar
Fra en håndfuld medarbejdere til over 2.000: Genmab fejrer 25-års-jubilæum De seneste 25 år har Genmab både haft kriser og succeser. Efter finanskrisen begyndte selskabet at rykke lidt mod afgrunden, men særligt et antistof blev et vendepunkt. I dag udvider Genmab sit fokus til bl.a. immunologi og har flere AI-projekter i støbeskeen, fortæller Birgitte Stephensen, adm. vicedirektør.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom om Medicinrådet: »Det har bestemt været i stand til at gøre en forskel i forsøget på at lave priskonkurrence« Medicinrådets årsrapport viser, at rådet er lykkedes med at gøre en forskel på prissiden, lyder det fra sundhedsøkonom Trine Kjær. Den viser desuden, at godt halvdelen af sagerne bliver behandlet til tiden. Det glæder Lægemiddelindustriforeningen, som dog savner mere transparens i afslag.
Skriv en kommentar
Pfizer Danmark siger farvel til 20 medarbejdere efter organisationsændring Pfizer har afskediget 20 medarbejdere, efter at afdelingerne i Danmark, Norge, Island og Finland er blevet lagt sammen i en klynge. Fremover vil selskabet inddele forretningen i tre hovedkategorier.
Skriv en kommentar