Regionernes udgifter til biologisk behandling af perianale fistler ved tarmsygdommen Crohn er faldet siden 2010. Det viser en ny rapport, som det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, netop har publiceret. Faldet skyldes ifølge rapporten en kombination af færre patienter, og at nogle af de mest brugte lægemidler efter patentudløb er blevet erstattet af billigere generiske produkter. Som et eksempel på den udvikling nævner rapporten, at det nu nedlagte Råd for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tilbage i 2015...
Ingen ukendte bivirkninger ved biosimilære lægemidler Biosimilære lægemidlers bivirkningsprofil adskiller sig tilsyneladende ikke fra referencelægemidlernes bivirkningsprofil, viser opgørelse fra Lægemiddelstyrelsen.
1 kommentar
Sikkert at skifte til biosimilært gigtmiddel Patienter kan uden problemer skifte fra Remicade til den biosimilære variant Remsima, viser studie. »Vigtigt ikke hovedløst at generalisere til andre biologiske lægemidler,« advarer professor
Skriv en kommentarUdbud giver yderligere rabat på biosimilær Enbrel Regionerns Indkøbsorganisation Amgros har hentet yderligere besparelser hjem på indkøb af Benepali, som er en biosimilær udgave af Enbrel. Amgros er tæt på at kunne realisere målsætningen om en årsbesparelse på 110 mio. kr.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Apotekerforeningen: Indførelse af generisk ordination vil gavne patienter, læger og apoteker På baggrund af en nyere analyse vil Lægemiddelstyrelsen ikke entydigt anbefale eller fraråde indførsel af generisk ordination i Danmark. Apotekerforeningen er mere positiv, og ser flere fordele end ulemper. Samtidig opfordrer foreningen til at stole på apotekernes faglighed.
Skriv en kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
I almen praksis er behandlingen af kronisk nyresygdom god, men der er rum til forbedringer En stor gennemgang af behandlingen af kronisk nyresygdom i almen praksis peger på, hvor tingene går efter bogen, og hvor der er plads til forbedringer. Vi skal være bedre til at identificere den gruppe patienter, som kan have gavn af behandling med nogle af de nye lægemidler, siger professor og overlæge Henrik Birn.
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Nyt medlem af Medicinrådet: Dyr sygehusmedicin vil fylde mere i almen praksis I fremtiden vil mere af den dyre sygehusmedicin blive udskrevet i almen praksis. Derfor giver det god mening, at almen praksis nu har fået en plads ved bordet i Medicinrådet. Det mener 48-årige Maria Krüger, praktiserende læge og nyt medlem af Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar