Afrikanere, asiater, sydamerikanere og europæere har forskellige genetiske variationer i deres DNA, og disse variationer kan være afgørende for udfaldet af en kemobehandling. Sådan lyder én af konklusionerne fra et stort internationalt studie af børneleukæmi, fremgår det af en pressemeddelelse fra Rigshospitalet. Amerikanske forskere fra St. Jude Children’s Research Hospital har ledt forskningsprojektet, men studiet har haft deltagelse af bl.a. børnekræftlaboratoriet på Rigshospitalet, BonkoLab. BonkoLab har foretaget 270 cellegift-analyser i blodprøver fra sydamerikanske – og asiatiske børn med akut leukæmi....

Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Dommerpanelet til Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er nu klar Kåringen af Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er et samarbejde bestående af flere organisationer, som alle er repræsenteret i dommerpanelet, der nu er på plads. Prisuddelingen hylder bidragene til klinisk forskning i Danmark.
Skriv en kommentar
Mennesker med ADHD dør tidligere: Eksperter efterlyser bedre behandling Der er flere års forskel på, hvor lang tid kvinder og mænd i snit lever, alt efter om de har ADHD eller ej, viser et britisk studie. Det er ikke overraskende, lyder det fra to psykiatere, der peger på, at der er brug for bedre opsporing, diagnosticering og medicinsk behandling.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Septembernyt fra Medicinrådet: En kommende behandlingsvejledning for ADHD og syv anbefalinger Medicinrådet har besluttet at sætte gang i arbejdet med at udarbejde en behandlingsvejledning for ADHD. Rådet er desuden kommet med syv nye anbefalinger efter sit møde i september.
Skriv en kommentar
Startup vil bygge bro mellem patienter og medicinalselskaber Der skal være mere fokus på deltagernes perspektiv i kliniske forsøg, mener Sofie Gro Søndergaard og Louisa Channouf Jacobsen. De har stiftet virksomheden Quotes Health, hvor de blandt andet vil hjælpe medicinalselskaber med at fastholde og forbedre forhold for forsøgsdeltagere.
Skriv en kommentar
Overlæge: Bispecifikke antistoffer var det mest interessante på EHA Overlæge Christian Bjørn Poulsen fortæller, at det mest interessante på årets kongres for European Hematology Association var nyhederne om de bispecifikke antistoffer. Det ser lovende ud, og disse behandlinger kommer forhåbentlig frem i første linje til patienter med hæmatologiske kræftformer, siger han.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentar
Her er de nominerede til årets bedste kliniske forsøg og afprøvninger Det er blevet til hele 77 indstillinger til årets fem priser for Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2024. Dommerpanelet har nøje udvalgt tre nominerede i fem kategorier. De nominerede kan du se i denne artikel.
Skriv en kommentar
Ny generation af vægttabsmedicin på vej En ny type vægttabsmedicin har i museforsøg vist sig enormt effektivt ved at ‘smugle’ særlige molekyler ind i hjernen. Det viser et nyt dansk studie.
Skriv en kommentar