Årets kongres for Americas Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ACTRIMS) slog dørene op i San Diego, da februar blev til marts, og det blev med tusindvis af forskere, som delte ud af deres nyeste forskning inden for multipel sklerose. På Dagens Medicin har vi holdt øje med kongressen og kommer her med et udvalg af de mest interessante studier, der blev fremlagt data fra i år. 1. Positiv effekt af intermittent fasting Et af de studier, der...

Mavenclad imponerer blandt danske patienter med multipel sklerose Fire år med Mavenclad til danske patienter med multipel sklerose er opløftende læsning, viser nyt studie. Patienterne oplever markant færre attakker og mindre sygdomsprogression. Desuden kommer behandlingen med næsten ingen bivirkninger.
Skriv en kommentarRoche kommer med nye data for MS-middel Ocrevus
Skriv en kommentar
5 danske højdepunkter fra årets ECTRIMS Den årlige kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) er slut, og vi ser tilbage på, hvad danske forskere bidrog med til kongressen.
Skriv en kommentarGod effekt af COVID-19-vacciner til personer med multipel sklerose Personer med multipel sklerose bør stadig lade sig vaccinere mod COVID-19. Det er meldingen på ECTRIMS fra flere producenter af lægemidler mod multipel sklerose samt uafhængige forskere.
Skriv en kommentarTidlig indsats giver langtidseffekt på sklerose
Skriv en kommentarPonvory godkendt i EU ved tilbagefald i forbindelse med MS
Skriv en kommentarNyt MS-middel viser lovende takter
Skriv en kommentarSubkutan version af Tysabri godkendt i EU
Skriv en kommentarFDA godkender ny behandling til multiple sklerose
Skriv en kommentar
Med økonomisk støtte fra regionerne vil danske læger validere effekten af rituximab til MS-behandling Roches lægemiddel ocrelizumab er en af de mest effektive behandlinger til personer med multipel sklerose, men erfaringer har indikeret, at det meget billigere lægemiddel rituximab kan have samme positive effekt. Det skal danske læger nu undersøge med 14 mio. kr. i ryggen fra regionerne.
Skriv en kommentar
Banebrydende Parkinsonsforsøg med stamcelleterapi lover godt Danske og svenske forskere har udviklet en revolutionerende stamcelleterapi til patienter med Parkinsons sygdom, hvor læger med stamceller erstatter de ødelagte dopaminproducerende celler i hjernen. De første fire patienter er allerede behandlet med stamcelleterapien, og nu øger forskerne dosis.
Skriv en kommentar