En gentest af kræftsvulsten hos kvinder, der har brystkræft i et tidligt stadie, kan føre til, at mange kan undgå kemoterapi. Det viser et nyt studie, der netop er blevet offentligt i The New England Journal of Medicine, og forskere vurderer i følge Kræftens Bekæmpelse, at det svarer til, at op mod 70.000 kvinder i Europa årligt kan undgå behandlingen. Professor ved Københavns Universitet og forskningsleder ved Kræftens Bekæmpelse, Nils Brünner, har fulgt studiet tæt og er meget begejstret. »Det...

Onkologer ser positivt på en fremtid med biosimilære kræftlægemidler 2017 er gennembrudsåret for de biosimilære midler, som vil spare samfundet for anseelige beløb. Men er effekten god nok? Onkologer som Michael Andersson er ikke bekymrede.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Medicinrådet møder kritik fra flere sider for at afvise kræftlægemidler Flere kritiserer Medicinrådet for at begrænse adgangen til nye og potentielt livsforlængende kræftlægemidler, men det er nødvendigt i et sundhedsvæsen med begrænsede ressourcer, lyder svaret.
Skriv en kommentar
Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.
Skriv en kommentar
ATMP i fokus på konference: »Vi skal have risikoen fordelt« Der er brug for alternative betalingsmodeller, mere samarbejde og politisk bevågenhed, når det kommer til avancerede medicinske terapier. Sådan lød nogle af budskaberne fra Medicinrådet, Kræftens Bekæmpelse og Lægemiddelindustriforeningen til ATMP-konference.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse vil have HPV-vaccine gratis til alle drenge Over 200.000 drenge mellem 12 og 17 år bliver forskelsbehandlet ved ikke at få tilbudt gratis HPV-vaccine, selv om piger i samme aldersgruppe gør. Der vil altid være drenge, der falder uden for tilbuddet, siger ministeriet.
Skriv en kommentar
Danske hospitaler afprøver ny metode til at teste effektiv kræftbehandling Rigshospitalet er i gang med et forsøg, hvor man tester metoden Inditreat til at finde den mest effektive behandling af æggestokkekræft, og Vejle Sygehus sætter gang i et forsøg, hvor metoden testes mod kræft i bugspytkirtlen.
Skriv en kommentar
Sygeplejerske er ny formand for Kræftens Bekæmpelse Tidligere sygeplejedirektør og sundhedsfaglig direktionskonsulent Helen Bernt Andersen er valgt som ny formand for Kræftens Bekæmpelse.
Skriv en kommentarNy dansk kræftvaccine skal snart testes på mennesker
Skriv en kommentar
Sammenslutning af kræftforeninger diskuterer ny forretningsstruktur for kræftmidler Den europæiske sammenslutning af kræftforeninger ECL diskuterer lige nu et hollandsk forslag til en model for lægemiddelmarkedet samt en ny forretningsstruktur, der skal aftvinge lægemiddelindustrien magt og sætte en stopper for løbske priser på ny medicin.
Skriv en kommentar