Forslag om håndkøbsmedicin på butikshylder måder hård kritik Dansk Sygeplejeråd, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Lægeforeningen kritiserer regeringens forslag om selvvalg af håndkøbsmedicin.

Et forslag, der skal gøre det muligt for forbrugerne selv at vælge håndkøbsmedicin på hylderne, møder kritik fra Dansk Sygeplejeråd, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Lægeforeningen. Regeringen vil med en lovændring indføre såkaldt ’selvvalg’ af  håndkøbsmedicin. Det vil betyde, at håndkøbsmedicin, som i dag kun sælges til kunder ved personlig ekspedition på apoteker, i supermarkeder, materialistbutikker og kiosker, flyttes ud i butikken, så kunderne i højere grad selv kan vælge mellem produkterne. Det skriver Jyllands-Posten. Forslaget bliver mødt af voldsom kritik fra...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.