Et forslag, der skal gøre det muligt for forbrugerne selv at vælge håndkøbsmedicin på hylderne, møder kritik fra Dansk Sygeplejeråd, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Lægeforeningen. Regeringen vil med en lovændring indføre såkaldt ’selvvalg’ af håndkøbsmedicin. Det vil betyde, at håndkøbsmedicin, som i dag kun sælges til kunder ved personlig ekspedition på apoteker, i supermarkeder, materialistbutikker og kiosker, flyttes ud i butikken, så kunderne i højere grad selv kan vælge mellem produkterne. Det skriver Jyllands-Posten. Forslaget bliver mødt af voldsom kritik fra...
Nikotintyggegummi og næsespray hitter i supermarkederne
Skriv en kommentarLiberalisering har øget salget af medicin i detailhandlen
Skriv en kommentarApotekerne dominerer stadig salget af håndkøbsmedicin
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Kritik af priser på vægttabsmedicin i USA: Hvad er op og ned? ANALYSE: Midt i den amerikanske valgkamp afholdt senatet for nyligt høring om priser på og adgang til vægttabsmedicin. Her blev Novo Nordisk kritiseret for høje priser, men direktør Lars Fruergaard beskyldte mellemmænd for at forvride prisdannelsen. Der er sandhed i begge dele.
Skriv en kommentar
Anne Bloch Thomsen bliver medicinsk direktør for Pfizer i Norden: »Nu skal vi til at kigge fremad« Det bliver Anne Bloch Thomsen, som skal være medicinsk direktør for Pfizers nye klynge i Norden. Det har været en svær tid med omstruktureringer og fyringer, lyder det fra Anne Bloch Thomsen, som nu ser frem til at undersøge de muligheder den nye nordiske organisering giver.
Skriv en kommentar
Rigets innovationschef med fortid i konsulentbranchen: Hvis der er for megen varm luft, får du smækket nogle døre i hovedet Uden et tydeligt link til konkrete udfordringer og behov kan arbejdet med innovation i hospitalsverdenen let blive set som en varmluftsindustri. »Men hvis det, du kommer med, til gengæld er tydeligt rettet mod et klart, klinisk behov omkring patientbehandlingen, eller nogle af de andre udfordringer vi har, så bliver der lyttet« lyder det fra Rune Holdt, innovationschef på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
AstraZeneca-direktør vil bidrage til et bæredygtigt sundhedsvæsen Et bæredygtigt sundhedsvæsen handler ikke kun om CO2, men også om, hvordan vi sammen løfter udfordringen med flere ældre og kronisk syge og manglen på sundhedspersonale. »Medicinalindustrien vil gerne bidrage, og vi har mange kompetencer at byde ind med,« siger AstraZenecas landechef, Christof Bischoff.
Skriv en kommentar
Fra en håndfuld medarbejdere til over 2.000: Genmab fejrer 25-års-jubilæum De seneste 25 år har Genmab både haft kriser og succeser. Efter finanskrisen begyndte selskabet at rykke lidt mod afgrunden, men særligt et antistof blev et vendepunkt. I dag udvider Genmab sit fokus til bl.a. immunologi og har flere AI-projekter i støbeskeen, fortæller Birgitte Stephensen, adm. vicedirektør.
Skriv en kommentar
Pfizer Danmark siger farvel til 20 medarbejdere efter organisationsændring Pfizer har afskediget 20 medarbejdere, efter at afdelingerne i Danmark, Norge, Island og Finland er blevet lagt sammen i en klynge. Fremover vil selskabet inddele forretningen i tre hovedkategorier.
Skriv en kommentar
Netcompany-direktør: Stort potentiale for innovation i sundhed, hvis alle trækker i samme retning Thomas Koefoed, øverste chef i Netcompanys Healthcare-afdeling, har flere bud på, hvad der skal til, hvis vi for alvor skal have udbytte af udviklingsprojekter inden for sundhed. Et af dem handler om den elektriske stemning, der drev computerpionererne, som under 2. verdenskrig knækkede nazisternes kodemaskine.
Skriv en kommentar