Forsker til industrien: Kliniske forsøg skaber ulighed i behandlingen
»Vi har undersøgt, hvor mange af de patienter vi behandler i vores kliniske hverdag, der ligner de patienter, som medvirkede i de kliniske forsøg. Til vores store chok var det under halvdelen,« sagde Inge Marie Svane, professor på Institut for Klinisk Medicin Herlev-Gentofte Hospital, til ‘Kræftdag 2020’, en konference som Dagens Medicin netop har afholdt.Foto: Tomas Bertelsen

Forsker til industrien: Kliniske forsøg skaber ulighed i behandlingen Der bør stilles større krav til lægemiddelindustriens rekruttering af patienter til kliniske forsøg. Inklusionskriterierne til forsøgene udgør et benspænd for, at de mest udsatte patienter kan medvirke. Det er et problem, mener læge og forsker.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.