Det gik helt galt, da en forskergruppe på Northwick Park Hospital tilbage i 2006 lod seks forsøgspersoner teste lægemidlet TGN1412 i et fase I-forsøg. Få timer efter, at deltagerne havde indtaget den uhyre lille dosis medicin, der var 500 gange mindre, end hvad dyreforsøg havde indikeret var sikkert, faldt de om med organsvigt. Sagen blev kendt for den brede befolkning, fordi patienterne under stor mediebevågenhed blev indlagt på et offentligt hospitals intensivafdeling. Var ulykken blevet håndteret i privat regi, ville...
Nye skrappere krav om transparens skal lokke industrien til Norden
Skriv en kommentarNovo: Mere transparens i Norden vil betyde færre kliniske forsøg
Skriv en kommentarLIF: Dårlig idé at indføre særlige regler for transparens for Norden
Skriv en kommentarFDA vil have flere forskellige racer og etniciteter i kliniske forsøg
Skriv en kommentar
Nedgang i antallet af lægemiddelindustriens kliniske forsøg i Danmark i 2020 Der var gang i færre kliniske forsøg i Danmark i 2020 end i 2019. Til gengæld blev der igangsat flere nye kliniske forsøg. Lægemiddelindustriforeningen holder godt øje med tallene, da Danmark hele tiden skal være en interessant partner for lægemiddeludviklere at lave kliniske forsøg i.
Skriv en kommentarHøje udgifter kan tvinge Roche til at droppe studier i Danmark
Skriv en kommentar
Watson gør det hurtigere at finde egnede deltagere til kliniske kræftstudier IBM’s kognitive computer Watson for Oncology, der bruges i forbindelse med kræftdiagnosticering og kræftforskning, optimerer kræftstudier, viser nye undersøgelser, der blev præsenteret på ASCO 2017.
Skriv en kommentarFærre fase 3-forsøg er årsag til fald i antallet af kliniske forsøg
Skriv en kommentar