Forebyggende medicin mod mavesår gavner ikke kritisk syge Svært syge intensivpatienter har ingen gavn af den mavesårsmedicin, de får for at forebygge blødende mavesår, viser et nyt studie. Det har fået Rigshospitalet til at stoppe brugen af medicinen til intensivpatienterne.

I mange år – årtier faktisk – har det været udbredt praksis at give intensivpatienter mavesårsmedicin som Pantoprazol for at forebygge risikoen for blødende mavesår, der er relativt udbredt hos patientgruppen. Medicinen er aldrig testet til formålet, men ny forskning fra Rigshospitalets Intensiv Terapiklinik og det nationale forskningscenter for intensiv terapi (CRIC) viser nu, at intensivpatienterne ikke oplever nogen gavnlig effekt af mavesårsmedicinen. Den ene af to ledere af forsøget, overlæge og professor Anders Perner, forklarer hvordan brugen af Pantoprazol...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.