I mange år – årtier faktisk – har det været udbredt praksis at give intensivpatienter mavesårsmedicin som Pantoprazol for at forebygge risikoen for blødende mavesår, der er relativt udbredt hos patientgruppen. Medicinen er aldrig testet til formålet, men ny forskning fra Rigshospitalets Intensiv Terapiklinik og det nationale forskningscenter for intensiv terapi (CRIC) viser nu, at intensivpatienterne ikke oplever nogen gavnlig effekt af mavesårsmedicinen. Den ene af to ledere af forsøget, overlæge og professor Anders Perner, forklarer hvordan brugen af Pantoprazol...

Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Overlæge efter kovending fra EMA-komité: »Det er en milepæl« EMA-komité anbefaler nu en ny behandling til Alzheimers efter først at have afvist at give grønt lys til lægemidlet. Det er et gigantisk skridt fremad, lyder det fra Kristian Steen Frederiksen, overlæge på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi har behov for et nationalt center for avancerede terapier Fremtidens behandlinger bliver mere individualiserede og mere komplicerede. Det kan lede til tab af ressourcer og spild af tid, hvis vi ikke samler viden om klinisk forskning i avancerede terapier og behandling med avancerede terapier i et nationalt center, så vi kan indsamle information og videndele både nationalt og internationalt, siger overlæge Peter Born.
Skriv en kommentar
Overlæge: Glofitamab bør godkendes til denne gruppe lymfekræftpatienter Stort studie med også danske patienter med refraktær eller relaps diffust storcellet B-celle lymfom viser, at behandling med glofitamab giver en overlevelse, som ikke før er set ved nogen anden behandling. Det bør blive den nye standard til denne patientgruppe, siger overlæge Peter de Nully Brown.
Skriv en kommentar
Overlæge overrasket over afvisning fra CHMP: »Jeg håber, at de ombestemmer sig« Det ærgrer Kristian Steen Frederiksen, overlæge hos Rigshospitalet, at et nyt lægemiddel til at behandle Alzheimers ikke har fået en anbefaling fra komitéen CHMP, der hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur.
Skriv en kommentar
Alt fra OCD-armbånd til forskning i søvnforstyrrelser blev hyldet til prisuddeling for årets bedste kliniske forsøg Årets dygtigste forskere og den bedste forskning blev hyldet til prisuddelingen Danmarks Bedste Kliniske Forsøg og Afprøvninger, som løb af stablen for tredje gang i Life Science Huset i København torsdag 30. maj.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Dagen før skæbnesvanger beslutning: Medicinrådet skal ikke være for restriktivt, mener Sophie Løhde Sundhedsministeren er ‘meget opmærksom på’, at Medicinrådet møder kritik for at give afslag på kræftmedicin, oplyser hun til Dagens Pharma. Sophie Løhdes melding kommer i kølvandet på en ny kortlægning, der viser, at Danmark er mere restriktivt end andre lande, når det gælder anbefaling af nye kræftlægemidler.
Skriv en kommentar