EU-Parlamentet skulle i dag have stemt om anbefalinger til en frihandelsaftale, TTIP-aftalen, med USA, men parlamentsformand, Martin Schulz, har besluttet at udskyde afstemningen. Det skriver Ritzau. Den officielle forklaring på den udskudte afstemning er, at EU-Parlamentet har modtaget mere end 200 forslag til ændringer af lovteksten og forespørgsler til opdelte og separate afstemninger. Ifølge reglerne giver det parlamentsformanden mulighed for at udskyde afstemningen. Andre hævder, at udskydelsen skyldes politisk splittelse i nogle af grupperne, hvilket medfører en potentiel risiko for,...

Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Nyt sundhedsudvalg i EU-parlamentet beskyldes for at være »en åben dør« for lobbyister Europa-Parlamentet etablerer et selvstændigt sundhedsudvalg, som får stor indflydelse på fremtidig EU-lovgivning. En politisk gruppe i parlamentet frygter, at det nye udvalg bliver lægemiddelindustriens forlængede arm.
Skriv en kommentar
Reform af EU’s lægemiddelregulering: Hvor peger pilen hen? Flere dele af lægemiddelinnovationens økosystem skal dyrkes, den sociale kontrakt mellem lægemiddelindustri og samfund genforhandles og medlemsstaterne skal med lidt hjælp fra EU-Kommissionen stå skulder ved skulder for at forhandle priser og tilskud. Et overraskende enigt EU-Parlament sendte et revideret forslag til EU’s lægemiddellovgivning videre til næste fase. Hvad siger det om fremtiden for pharma i EU?
Skriv en kommentar
Analytiker om kommende EU-regler: »Man lægger grundlaget for et indre marked for sundhedsdata« Snart skal der opbygges et indre marked for sundhedsdata i EU. Det skal blandt andet gøre det nemmere at dele data og tilgå patientjournaler i alle EU’s 27 medlemslande. Der er stort potentiale i de kommende regler, lyder det fra Rasmus Egmont Foss, analytiker hos Tænketanken Europa.
Skriv en kommentar
Anne Bloch Thomsen bliver medicinsk direktør for Pfizer i Norden: »Nu skal vi til at kigge fremad« Det bliver Anne Bloch Thomsen, som skal være medicinsk direktør for Pfizers nye klynge i Norden. Det har været en svær tid med omstruktureringer og fyringer, lyder det fra Anne Bloch Thomsen, som nu ser frem til at undersøge de muligheder den nye nordiske organisering giver.
Skriv en kommentar
Stolt Pernille Weiss: EU-Parlamentet vedtager holdning til fremtidig lægemiddellov EU-Parlamentet har vedtaget sin holdning til en reform af EU’s lægemiddellov, som danske Pernille Weiss (K) har været hovedforhandler på. Men en færdig aftale har stadig lange udsigter, da EU-Rådet tidligst vil være klar til at indlede forhandlinger i slutningen af året, oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Skriv en kommentar
Rigets innovationschef med fortid i konsulentbranchen: Hvis der er for megen varm luft, får du smækket nogle døre i hovedet Uden et tydeligt link til konkrete udfordringer og behov kan arbejdet med innovation i hospitalsverdenen let blive set som en varmluftsindustri. »Men hvis det, du kommer med, til gengæld er tydeligt rettet mod et klart, klinisk behov omkring patientbehandlingen, eller nogle af de andre udfordringer vi har, så bliver der lyttet« lyder det fra Rune Holdt, innovationschef på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Snart skal EU-Parlamentet stemme om holdning til ny farmalov I midten af april skal medlemmerne af EU-Parlamentet stemme om deres position til EU’s fremtidige lægemiddellovgivning.
Skriv en kommentar
AstraZeneca-direktør vil bidrage til et bæredygtigt sundhedsvæsen Et bæredygtigt sundhedsvæsen handler ikke kun om CO2, men også om, hvordan vi sammen løfter udfordringen med flere ældre og kronisk syge og manglen på sundhedspersonale. »Medicinalindustrien vil gerne bidrage, og vi har mange kompetencer at byde ind med,« siger AstraZenecas landechef, Christof Bischoff.
Skriv en kommentar
Fra en håndfuld medarbejdere til over 2.000: Genmab fejrer 25-års-jubilæum De seneste 25 år har Genmab både haft kriser og succeser. Efter finanskrisen begyndte selskabet at rykke lidt mod afgrunden, men særligt et antistof blev et vendepunkt. I dag udvider Genmab sit fokus til bl.a. immunologi og har flere AI-projekter i støbeskeen, fortæller Birgitte Stephensen, adm. vicedirektør.
Skriv en kommentar
Databeskyttelse er den store knast i parlamentets forhandlinger om ny farmalov i EU EU-Parlamentet er i fuld gang med at forhandle sin position til forslaget om en ny lægemiddellovgivning, hvor databeskyttelsen er den største udfordring. På trods af det skrider forhandlingerne godt frem, lyder det fra både hovedforhandler Pernille Weiss (K) og skyggeordfører Margrete Auken (SF).
Skriv en kommentar