Europa-Kommissionen har indledt en undersøgelse af det sydafrikanske lægemiddelfirma Aspen Pharma, som er mistænkt for at have forlangt overpriser for fem forskellige kræftmidler. Kommissionen vil undersøge, om Aspen har misbrugt sin dominerende stilling på markedet i strid med EU ‘s konkurrenceregler, skriver kommisionen i en pressemeddelelse. »Når prisen på et lægemiddel pludselig går op med flere hundrede procent, er det noget, Kommissionen kan se på. Specifikt i dette tilfælde vil vi vurdere, om Aspen har EU-konkurrencereglerne ved at opkræve urimeligt høje priser for...
EU vil bekæmpe falske online-apoteker
Skriv en kommentarEU-forslag om øget patientinformation er tæt på graven
Skriv en kommentar
Nyt it-system er allerede forældet: forsinker kliniske forsøg og frustrerer hele branchen It-systemet til kliniske forsøg skaber betydelige forsinkelser til skade for EU’s konkurrenceevne og patienter. EU-Kommissionen erkender problemet, men industrien savner hurtige løsninger.
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Sådan skal EU’s konkurrence bringes i front: »Det er helt nye toner« EU-Kommissionen vil øge Europas konkurrenceevne med mindre bureaukrati og mere innovation. Det er den helt rigtige vej, lyder det fra Lægemiddelindustriforeningen og Dansk Industri, som peger på, at hastighed er essentielt.
Skriv en kommentar
EU-Kommissionen dropper vigtig analyse af nyt lovforslag om medicinmangel: Ofrene risikerer at blive europæiske patienter En tidspresset EU-Kommission dropper den obligatoriske analyse af et lovforslag om medicinmangel. Patientforening og politisk gruppe kritiserer beslutningen for at negligere muligheden for højere medicinpriser for patienter.
Skriv en kommentar
Når du strammer garnet: Hvorfor kvæle europæisk innovation? Det er afgørende, at man fra politisk side som minimum opretholder og gerne styrker den europæiske lægemiddelindustris konkurrenceevne. Men på europæisk plan gør vi det akkurat modsatte, og regulerer frem for at investere. Imens Europas globale konkurrenter årligt øger deres forspring med syvmileskridt, har vi forfærdeligt travlt med at binde vores snørebånd sammen, skriver Martin Dræbye Gantzhorn, partner i Gorrissen Federspiel.
Skriv en kommentar
Mpox-vaccine til unge og kræftmedicin: Her er CHMP’s nye anbefalinger Komitéen CHMP, som hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur, kommer med otte nye anbefalinger til alt fra kræftbehandlinger og vacciner.
Skriv en kommentar
EU giver grønt lys til lovende, ny kombinationsbehandling mod blærekræft EU-Kommissionen har godkendt kombinationen af enfortumab vedotin og pembrolizumab som behandling i første linje til patienter med fremskreden blærekræft. Behandlingen kan fordoble overlevelsen sammenlignet med kemoterapi. Prisen kan dog blive stopklods i Medicinrådet, vurderer professor.
Skriv en kommentar
Hvad skal der ske på sundhedsområdet i EU? EP-VALG: Medicinmangel kommer til at fylde mest i Europa-Parlamentet i den kommende valgperiode, ifølge analytiker ved Tænketanken Europa. Han sætter ord på, hvad vi kan forvente af sundhedsområdet de næste fem år.
Skriv en kommentar
Reform af EU’s lægemiddelregulering: Hvor peger pilen hen? Flere dele af lægemiddelinnovationens økosystem skal dyrkes, den sociale kontrakt mellem lægemiddelindustri og samfund genforhandles og medlemsstaterne skal med lidt hjælp fra EU-Kommissionen stå skulder ved skulder for at forhandle priser og tilskud. Et overraskende enigt EU-Parlament sendte et revideret forslag til EU’s lægemiddellovgivning videre til næste fase. Hvad siger det om fremtiden for pharma i EU?
Skriv en kommentar