Afholdelsen af en række internationale, lægevidenskabelige kongresser i Danmark i 2016 gav anledning til mange spørgsmål fra medicinalvirksomheder til Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI). Derfor vil ENLI inden for de kommende måneder udsende en guide, som sætter særligt fokus på regler i forhold til kongresser, som afholdes i Danmark. Det drejer sig bl.a. om regler for danske medicinalfirmaer og danske datterselskabers deltagelse på udstillingsstande, og om reglerne for såkaldt prælancering på bl.a. firmasymposier, som afholdes parallelt med det officielle program...

Ny rapport viser lavere antibiotikaforbrug og resistens i dyr i Europa Det går fremad med at sænke forbruget af antibiotika i dyrebesætninger i Europa, viser en ny rapport. Til gengæld viser den også, at der er fundet bakterier hos dyr, som er resistente over for en vigtig bredspektret type antibiotika. Fundet undrer forskere fra SSI og DTU.
Skriv en kommentar
Lægemiddelstyrelsen vil udstikke bøder for manglende rapportering om lægemiddelforsøg Alt for mange danske sponsorer af lægemiddelforsøg får ikke offentliggjort data fra deres forsøg, som loven ellers foreskriver. Nu strammer Lægemiddelstyrelsen skruen over for sponsorerne og gør klar til at stange bøder ud og true med fængselsstraf.
Skriv en kommentar
IRF til industrien: Afprøv nye lægemidler på ældre, multisyge patienter Nye lægemidler skal i højere grad afprøves på de ældre og multisyge patienter, der i stigende grad fylder almen praksis, mener IRF. Vi gør det allerede, siger industrien.
Skriv en kommentarLægemiddelindustrien får færre bøder for ulovlig markedsføring Antallet af sager om ulovlig markedsføring over for sundhedspersoner er faldet markant de seneste fem år.
Skriv en kommentarEMA strammer reglerne for første humane forsøg Det europæiske lægemiddelagentur strammer sin guideline for kliniske forsøg, der for første gang tester et lægemiddel på mennesker. Stramningen skal øge forsøgsdeltagernes sikkerhed.
Skriv en kommentar
Topnyhed fra nyrekongres: Kombinationsbehandling med SGLT2-hæmmer og finerenon er bedre, end når de gives hver for sig I det første randomiserede forsøg af sin slags kan forskere i NEJM-studie vise, at kombinationen af behandling af patienter med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom med en SGLT2-hæmmer og finerenon er bedre end de to behandlinger hver for sig. Det er vigtigt, at patienterne får den ekstra effekt, siger en af forskerne bag studiet, overlæge og professor Peter Rossing.
Skriv en kommentar
Mange store højdepunkter på ASCO 2025 ASCOs årlige kongres bød på resultater fra flere store kliniske fase 3-studier. Særligt interessante var resultaterne fra store kliniske studier med behandlinger til patienter med brystkræft, lungekræft og kræft i mavesækken.
Skriv en kommentar
Omdiskuteret brystkræftmiddel får anbefaling fra Medicinrådet Medicinrådet kom på sit møde i maj med fem nye anbefalinger og en afvisning.
Skriv en kommentar
EMA anbefaler 16 nye lægemidler til godkendelse 9 ud af 16 anbefalede lægemidler fra det europæiske lægemiddelagenturs komité for humane lægemidler er biosimilære.
Skriv en kommentar
Danske forskere udvikler plastre til behandling af psoriasis: Interessen er meget stor Forskere fra Københavns Universitet arbejder på at udvikle plastre til behandling af plaque-psoriasis. Nu vil de have industrien med på vognen, så plastrene kan komme ud til patienterne. Vi kan mærke, at interessen fra patienternes side er meget stor, siger lektor Andrea Heinz.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar