Afholdelsen af en række internationale, lægevidenskabelige kongresser i Danmark i 2016 gav anledning til mange spørgsmål fra medicinalvirksomheder til Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI). Derfor vil ENLI inden for de kommende måneder udsende en guide, som sætter særligt fokus på regler i forhold til kongresser, som afholdes i Danmark. Det drejer sig bl.a. om regler for danske medicinalfirmaer og danske datterselskabers deltagelse på udstillingsstande, og om reglerne for såkaldt prælancering på bl.a. firmasymposier, som afholdes parallelt med det officielle program...

Ny rapport viser lavere antibiotikaforbrug og resistens i dyr i Europa Det går fremad med at sænke forbruget af antibiotika i dyrebesætninger i Europa, viser en ny rapport. Til gengæld viser den også, at der er fundet bakterier hos dyr, som er resistente over for en vigtig bredspektret type antibiotika. Fundet undrer forskere fra SSI og DTU.
Skriv en kommentar
Lægemiddelstyrelsen vil udstikke bøder for manglende rapportering om lægemiddelforsøg Alt for mange danske sponsorer af lægemiddelforsøg får ikke offentliggjort data fra deres forsøg, som loven ellers foreskriver. Nu strammer Lægemiddelstyrelsen skruen over for sponsorerne og gør klar til at stange bøder ud og true med fængselsstraf.
Skriv en kommentar
IRF til industrien: Afprøv nye lægemidler på ældre, multisyge patienter Nye lægemidler skal i højere grad afprøves på de ældre og multisyge patienter, der i stigende grad fylder almen praksis, mener IRF. Vi gør det allerede, siger industrien.
Skriv en kommentarLægemiddelindustrien får færre bøder for ulovlig markedsføring Antallet af sager om ulovlig markedsføring over for sundhedspersoner er faldet markant de seneste fem år.
Skriv en kommentarEMA strammer reglerne for første humane forsøg Det europæiske lægemiddelagentur strammer sin guideline for kliniske forsøg, der for første gang tester et lægemiddel på mennesker. Stramningen skal øge forsøgsdeltagernes sikkerhed.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Prodekan for innovation: Hvad vi taler om, når vi taler om translation DEBAT: Translation eller translationel forskning. Et nøglebegreb i life science-innovation, som ikke nødvendigvis bliver forstået ens på tværs af universiteter, sundhedsvæsen og industrien. Det kan potentielt få værdifulde løsninger til at gå tabt undervejs. Vi har brug for at have en fælles ramme, jo mere vi skal tale om innovation, skriver Trine Winterø, prodekan på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Hørt på apoteket: Forskere har undersøgt patienters erfaringer med Wegovy Forskere har kortlagt, hvem brugere af Wegovy egentlig er, hvad de tænker om medicinen, hvad de har af bivirkninger, og hvad de egentlig opnår af vægttab. Vi får bekræftet, at folk i behandling med Wegovy opnår et solidt vægttab, men vi ser også, at mange ikke ved, hvor lang tid de egentlig skal tage medicinen, siger forsker.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Medicinrådet anbefaler forebyggende RSV-behandling til spædbørn i risiko Medicinrådet er på sit januarmøde kommet frem til otte nye anbefalinger og anbefaler blandt andet en forebyggende RSV-behandling til en bestemt gruppe spædbørn. Det er dog usikkert, om behandlingen kommer på det danske marked, oplyser rådet.
Skriv en kommentar