Et danskbaseret forskerhold har modtaget 14 mio. kr. fra Innovationsfonden til at udvikle en ny diagnostisk metode, hyper-PET. Metoden vil bedre kunne afsløre, hvordan den enkelte kræftknude opfører sig og give et mere præcist fingeraftryk af den enkelte tumor, som kan bruges til bl.a. at planlægge og følge kræftbehandling. Hyper-PET kombinerer det bedste fra PET-scanning med avanceret MR-teknik til at karakterisere den enkelte kræftpatients sygdom. Dette præcise fingeraftryk af sygdommen kan bruges til at skræddersy behandling, så den virker bedre,...

Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
ASH-højdepunkt understreger vigtigheden i at dykke ned i detaljerne af kliniske forsøg ALPINE-studiet med BTK-hæmmeren zanubritinib som behandling til patienter med leukæmi viste lovende resultater på den årlige kongres for American Society of Hematology. Men det er vigtigt, at man går ned i studiets detaljer for helt at forstå resultatet, siger overlæge Carsten Niemann.
Skriv en kommentar
Kasseret behandling mod delir øger overlevelsen blandt intensivpatienter Haloperidol har været på markedet som behandling til patienter med delir i flere årtier, men i de seneste år har mange intensivafdelinger erstattet lægemidlet med nyere anden generations antipsykotika. Nu viser ny dansk forskning, at Haloperidol bør beholde sin plads i behandlingen af delir på intensivafdelinger verden over, for lægemidlet er forbundet med øget overlevelse blandt patienter.
Skriv en kommentarRiget med CAR-T-forsøg
Skriv en kommentar
Klinikchef: Vi kæmper forgæves mod stigende medicinudgifter Klinikchef på Rigshospitalets hæmatologiske afdeling har iværksat flere tiltag i et forsøg på at få kontrol over stigende medicinudgifter. Men da der er mange dyre behandlinger på vej, forventer han, at udgifterne fortsat vil stige. Staten må dække udgifterne krone for krone, siger han.
Skriv en kommentar
Nyt lægemiddel mod hæmofili A med inhibitor tegner godt i klinikken Børnelæger opelever, at en undergruppe af børn med hæmofili A med inhibitor har stor gavn af lægemidlet Hemlibra. Dog mangler de svar på en række spørgsmål forbundet med brugen af lægemidlet.
Skriv en kommentar
Danske hospitaler afprøver ny metode til at teste effektiv kræftbehandling Rigshospitalet er i gang med et forsøg, hvor man tester metoden Inditreat til at finde den mest effektive behandling af æggestokkekræft, og Vejle Sygehus sætter gang i et forsøg, hvor metoden testes mod kræft i bugspytkirtlen.
Skriv en kommentarNovo giver millionbevilling til diabetesprojekt på Rigshospitalet
Skriv en kommentarRighospitalet vil spare millioner på svampemidler Patienter med svækket immunforsvar får ofte ordineret unødvendig medicin mod svamp. Ekspertbistand skal begrænse forbruget.
Skriv en kommentarRigshospitalet bliver en del af EU-netværk for sjældne sygdomme
Skriv en kommentar
Fase 1-enheden på Rigshospitalet får ny chef Rigshospitalet har fundet en afløser for Ulrik Lassen, der 1. februar i år forlader chefstolen til fordel for en stilling som klinikchef for Onkologisk Klinik på Rigshospitalet
Skriv en kommentar