Et nyt forskningsprojekt ved Aalborg Universitetshospital skal afprøve metoder, der kan forudsige, hvor godt den enkelte patient med tilbagefald af af ondartede B-cellesygdomme som lymfekræft, knoglemarvskræft og visse former for blodkræft vil reagere på kemoterapi. Projektet har fået støtte på 1,2 mio. kr. fra Kræftens Bekæmpelses Knæk Cancer-pulje. Lægerne har i de senere fået flere behandlingsmuligheder for disse kræftsygdomme, men har fortsat ingen gode metoder til at forudsige, hvad det bedste behandlingsvalg vil være for den enkelte patient. Hos nogle...

Voldsomt mange danske bidrag til Europas største hæmatologikongres 28 danske forskere præsenterede deres forskning på årets kongres for European Hematology Association. Her kommer et udpluk af det, som de danske forskere tog med til Madrid.
Skriv en kommentarBehandling af lymfekræft i huden skal forbedres Den sjældne kræftlidelse, lymfekræft i huden, skal undersøges nærmere via et nyt forskningsprojekt støttet af Kræftens Bekæmpelse. Antibiotika kan muligvis være indeholde nøglen til en kur.
Skriv en kommentarDanske patienter får ny kræft-vaccine som de første i verden
Skriv en kommentarFiskespisere kan slippe for blodtryksmedicin
Skriv en kommentarForskere sår tvivl om livsvarig brug af gigtmedicin Nyt projekt skal afklare, om gigtpatienter kan nøjes med at få biologisk medicin i en afgrænset periode, eller om behandlingen er livslang.
Skriv en kommentarBehandling af lymfekræft fører til knoglebrud Selv kortvarig steroidbehandling af patienter i behandling for lymfeknudekræft fører til varigt knogletab og knoglebrud, viser undersøgelse fra Aalborg Universitetshospital. Lægerne vil nu undersøge, om kræftpatienterne bør sættes i knogleforebyggende behandling.
Skriv en kommentar
Herlev skal afprøve ny type kræftvaccine på patienter
Skriv en kommentarProtein i stamceller sikrer blodproduktion
Skriv en kommentarMiddel mod blodkræft viser gode resultater
Skriv en kommentarAalborg-forskere får penge til forskning i atrieflimren
Skriv en kommentar