Behandling af lymfekræft fører til knoglebrud Selv kortvarig steroidbehandling af patienter i behandling for lymfeknudekræft fører til varigt knogletab og knoglebrud, viser undersøgelse fra Aalborg Universitetshospital. Lægerne vil nu undersøge, om kræftpatienterne bør sættes i knogleforebyggende behandling.

Selvom patienter med lymfeknudekræft kun er i kortvarig steroidbehandling med prednisolon, er doserne så høje, at behandlingen kan ende med at nedbryde knoglerne. Resultater af en ny undersøgelse fra Aalborg Universitetshospitals hæmatologiske afdeling tyder på, at de hæmatologiske afdelinger bør være særligt opmærksom på knoglebrud og knogleskørhed hos patienter med lymfeknudekræft. Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Leukemia & Lymphoma og viser, at 14 pct. af de undersøgte patienter har sammenfald i ryggen. En stor gruppe har samtidig varige knogletab to...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.