Antibiotikaet clarithromycin kan fremprovokere årekalkning, hjertekarsygdomme og pludselig død ved at oxidere cellernes RNA. Det konkluderer et forskerhold ved Laboratorium for Klinisk Farmakologi ved Rigshospitalet efter at have gennemført to randomiserede kontrollerede studier, hvori de gennem én uge behandlede patienter med enten clarithromycin, trimethoprim, phenoxymethylpenicillin eller placebo. I hvor høj grad clarithromycin og de øvrige former for antibiotika oxiderede RNA’et målte forskerne 24 timer efter indtagelsen ved hjælp af forskellige biomarkører. »Vores hypotese var, at skaderne på RNA’et opstår ved,...
Velkendt gigtmiddel reducerer hjertekardødeligheden blandt leddegigtpatienter Det velafprøvede og billige gigtmiddel hydroxyklorokin giver en signifikant reduktion af hjertekardødeligheden blandt leddegigtpatienter, viser resultaterne af et dansk forskningsprojekt
Skriv en kommentarNyt studie viser store regionale forskelle i behandling af atrieflimmer Omfattende dansk studie finder en betydelig geografisk ulighed i Danmark, når det gælder brug af blodfortyndende behandling.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Dette var tophistorierne på årets store amerikanske dermatologikongres Den årlige kongres for American Academy of Dermatology bød på mange interessante forskningsnyheder med kliniske implikationer. Vi har samlet en buket af det, som tiltrak sig mest opmærksomhed på kongressen.
Skriv en kommentar
Medicinsk cannabis koblet til øget risiko for hjerterytmeforstyrrelser Et nyt studie viser, at brugen af medicinsk cannabis kan øge risikoen for udvikling af hjerterytmeforstyrrelser. Der mangler i den grad flere studier til at belyse mulige bivirkninger ved brug af medicinsk cannabis, siger forsker.
Skriv en kommentar
Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Hjertesvigt: Semaglutid og traditionel kinesisk medicin imponerer på ESC Den årlige kongres for European Society of Cardiology er i fuld gang, og vi tager her et kig på, hvilke lægemiddelnyheder der har trukket de store overskrifter i de første dage. Blandt andet er der blevet fremlagt lovende resultater med semaglutid og traditionel kinesisk medicin som behandling til personer med hjertesvigt.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar